#
Okoli nas
Prvi šolski dan je v Radljah ob Dravi dobil grenak priokus.
Danes opoldne je na nogometnem stadionu v Dravogradu pristal vojaški helikopter Slovenske vojske in v klinčni center v Maribor prepeljal moškega, ki je utrpel zastoj srca.
Zadnja avgustovska nedelja je na Ravnah zaokrožila sklop 18. Ravenskih dni z dolgoletnim tradicionalnim srečanjem župana dr. Tomaža Rožena z upokojenkami in upokojenci. Dvanajsto tovrstno druženje je privabilo okoli 600 upokojenk in upokojencev iz občine Ravne na Koroškem.
Pred osmimi leti je nastal Mladinski svet Ravne na Koroškem, organizacija, ki je zaslužna za občuten razvoj na področju mladinskih dejavnosti v občini, v svojem delovanju pa so se spopadli tudi s problematiko, ki zadeva vse generacije in celotno regijo.
Prireditev Pod dežnikom je postala že tradicija ravenskih dni in osrednji dogodek tega sklopa prireditev v srcu Koroške. Letos nas podse vabijo modri dežniki, organizatorji pa obljubljajo pestro in nepozabno doživetje.
V ponedeljek se bo začela uresničevati večletna želja Mučanov. Po magistralno cesto Dravograd - Maribor bodo med obema avtobusnima postajama zgradili podhod za pešce.
Renault Clio je kot najbolj prodajan avto v Sloveniji nadvse priljubljen tudi med Korošci. Mnogi tako že nestrpno pričakujejo nov modela tega ikoničnega avtomobila, ki ga je Renault pri nas prvič predstavil včeraj. Na predstavitev in ogled tovarne, kjer vozilo nastaja v celoti, so povabili tudi ekipo portala Koroška danes.
V Koroškem medgeneracijskem centru so v okviru pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe izvedli izobraževanja za neformalne oskrbovalce. Sklop izobraževanj se je začel pred štirimi leti, ob zaključku pa so za udeležence pripravili predavanje Franca Hočevarja.
Poletne počitnice so dolgo pričakovan počitek vsakega šolarja. Daljše počitnice pomenijo pavzo od vsega običajnega, čas kjer si lahko odpočiješ, se posvetiš hobijem, si ustvariš svoj urnik dejavnosti, greš z družino na morje ali kam drugam na počitnice. Včasih pa se prikrade v te težko pričakovane počitnice tudi dolgčas. Zato so se v Mladinskem centru Dravograd (MCD) odločili, da otrokom vsaj malo popestrimo poletne počitnice in so za njih organizirali pester izbor delavnic.
Nekoč priljubljena mestna aktivnost je v sredo spet napolnila mestno jedro Raven na Koroškem. Semanji dan je bil idealna priložnost za sprehod po mestu brez hrupa avtomobilov, preverjanje pestrosti ponudbe na stojnicah in možnost za srečanja ter klepet z znanci.
V Grajskem parku Ravne na Koroškem se je v okviru Ravenskih dnevov odvil Koroški otroški festival, ki je bil namenjen otrokom vseh starosti. Sončna in topla nedelja je bila kot nalašč za otroško razposajenost. Festival je potekal v organizaciji Občine Ravne na Koroškem in Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti. Vodja dogajanja je bila Darja Krevzelj.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes