#
Okoli nas
V ponedeljek se bo začela uresničevati večletna želja Mučanov. Po magistralno cesto Dravograd - Maribor bodo med obema avtobusnima postajama zgradili podhod za pešce.
Na družabnih omrežjih se je pojavil posnetek, ki je takoj po objavi sprožil val ogorčenja med Korošci. Gre za promocijski video, ki prikazuje uničevanje narave in splošno povzročanje nevarnosti.
Različna slovenjgraška društva in organizacije so v želji, da ima tudi Slovenj Gradec svoj bolšji sejem, stopila skupaj in organizirale prvega v nizu.
Ob mednarodnem tednu dojenja je v soboto, 3. avgusta 2019, na Ravnah na Koroškem potekal že tretji festival Dojiva se. Festival, ki je letos nosil sporočilo »Zaupam si«, povezuje noseče in doječe mamice, da si izmenjujejo izkušnje, informacije in znanja o dojenju, ter si nudijo podporo. Letos so srečanja istočasno potekala v kar 15 krajih po Sloveniji.
Slovenjgradčane, ki prebivajo v naselju S8, je to jutro pričakalo neprijetno presenečenje. Okoli 5. ure zjutraj so namreč lastniki hmeljišč v bližini naselja pričeli škropiti, o čemer pa krajani niso bili predhodno obveščeni.
Rojstna hiša Prežihovega Voranca je eden najpomembnejših koroških kulturnih objektov, žal pa je cesta, ki vodi do nje, dotrajana in nujno potrebna temeljite prenove. Občina Ravne na Koroškem zato načrtuje začetek obnovitvenih del še letos.
V teh dneh se zaključujejo rekonstrukcijska dela, s katerimi bo nekdanji gasilski dom postal večstanovanjski objekt.
Začenjajo se Vuzeniški dnevi, ki bodo postregli s pestrim naborom prireditev, med njimi je precej tudi verskih.
Mestna občina Slovenj Gradec, ki je že bila zmagovalec Evropskega tedna mobilnosti (ETM), tudi letos, med 16. in 22. septembrom, sodeluje v najbolj razširjeni kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti. S pomočjo slovenjgraških nevladnih organizacij, javnih zavodov, podjetij ter posameznikov bo potekal pester program dogodkov s področja trajnostne mobilnosti, varnosti v prometu, varstva okolja, zdravja in kakovosti bivanja za vse generacije.
Občina Dravograd je z akcijo zbiranja humanitarnih prispevkov priskočila na pomoč pobrateni srbski občini Lučani, ki so jo prizadele junijske poplave.
Nedeljsko deževje je sicer prineslo osvežitev, vendar so padavine pustile posledice tudi na številnih gozdnih cestah.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes