#
Okoli nas
Najbolj zahodna koroška občina še naprej širi svojo turistično ponudbo - od prihodnjega leta naprej bo na voljo zipline, dolg kar en kilometer.
Občina Ravne na Koroškem načrtuje več projektov gradnje blokov, kupila pa bo tudi 11 stanovanj.
Ob 9 uri, samo nekaj minut po sprožitvi siren v Dravogradu, so lahko Korošci začutili tudi rahel potresni sunek.
Potem ko so civilna zaščita in gasilci cel dan hiteli postavljati protipoplavne zaščite, se najhujše grožnje matere narave zaenkrt niso uresničile.
Potem, ko je bilo v zadnjem letu veliko rečenega okoli ceste na Podgrad in kar nekaj dogajanja na to temo, je postavka še enkrat več padla iz proračuna občine Dravograd za 2020.
AMZS in Zavarovalnica Triglav z brezplačnim tečajem varne vožnje omogočata starejšim voznikom varno udeležbo v prometu. Tečaj bo za koroške voznike potekal v Dravogradu in na Vranskem.
Pred samo mesecem dni je bila obnovljena gozdna cesta od Križa do Šteharskega vrsta, mesec dni pozneje je popolnoma uničena.
Vodenje Koroškega mladinskega kulturnega centra Kompleks z decembrom 2019 prevzema Dorijan Plevnik.
Ob visokem jubileju so se častnemu občanu primariju Dragu Plešivčniku poklonili sokrajani in župan Tilen Klugler.
Po dneh obilnega deževja v Avstriji se pretoki reke Drave v Avstriji povečujejo, to pa pomeni tudi nevarnost za Dravograd pod hidroelektrarno.
Prejšnji teden je župan občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, v Rotenturnu pripravil sprejem za novo častno občanko Slovenj Gradca, doktorico Renato Salecl, ki se svečane seje ob občinskem prazniku ni molga udeležiti.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes