Dravograd

Občina še enkrat več nategnila stanovalce Podgrada?
Občina še enkrat več nategnila stanovalce Podgrada?
13.11.2019 21:28 Artur Švarc

Potem, ko je bilo v zadnjem letu veliko rečenega okoli ceste na Podgrad in kar nekaj dogajanja na to temo, je postavka še enkrat več padla iz proračuna občine Dravograd za 2020.

Stanovalci Pod grada se seveda počutijo opeharjene ob vseh obljubah, ki jih že leta s figo v žepu daje občinska oblast. Na zboru krajanov marca letos je občinska oblast končno prisluhnila zahtevam in obljubila pospešeno reševanje tega problema. Oblikoval se je delovni odbor predstavnikov občine in krajanov, predstavnikov stroke in uspelo pospešiti pripravo dokumentacije in odstranjevanje ovir. Še na zapisniku sestanka delovnega odbora z dne 7. avgusta letos je v peti točki jasno zapisan plan del in sicer: razpis in izbira izvajalca do marca 2020, začetek del in končanje del do novembra 2020.

Do tu vse lepo in prav, a prav danes se je v predlogu proračuna za 2020 zgodilo tisto, česar so se stanovalci po tihem bali – zaradi pomanjkanja finančnih sredstev se projekt spet, že vsaj desetič, zamakne za eno leto. Razlog – občina Dravograd nima sredstev, zadolžena je do konca, čeprav je županja še pred časom zagotavljala, da to ne drži, prav tako niso možni niti najemi kredita. Pri čemer ni odveč spomniti na razmetavanje denarja tam, kjer ni potrebno. 

Stanovalci naselja Podgrad pa že napovedujejo nove aktivnosti, tudi protestne zapore ceste.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes