#
Okoli nas
Pot do koroške avtoceste je sicer dolga in polna ovir, toda v Mladinski iniciativi vztrajno ženejo stvari naprej. Na časovnico projekta opozarjajo tudi s semaforjem tretje razvojne osi, kjer od danes sveti le še ena rdeča luč.
Minuli petek se je v Kulturnem centru Ravne na Koroški regijski konferenci »Glas mladih« zbralo 30 dijakov gimnazije in Srednje šole Ravne. Organizator dogodka je bil Mladinski svet Ravne na Koroškem.
Dravograd pozna Koroška in preostala Slovenija po nekaj izstopajočih dogodkih, vendar pa v svoji preteklosti skriva nadvse pestro kulturno dediščino, kot še marsikateri drug manjši kraj. Zgodovinarsko društvo Dravograd si je zato zadalo nalogo, da bodo odkrili še neodkrito zgodbo Dravograda, preden utone v pozabo. Svoje načrte bodo s sokrajani in ljubitelji zgodovine delili na okrogli mizi ta četrtek.
Ljubiteljem nogometa in video iger se te dni že urijo v igranju nove igre FIFA 20, tik pred izidom pa so se koroški igralci te legendarne igre pomerili na prvem koroškem turnirju v igranju igre FIFA 19.
Ljubiteljem nogometa in video iger se to soboto obeta edinstven dogodek, ki ga doslej na koroškem še ni bilo. Na turnirju se bodo lahko pomerili v igranju priljubljene igre FIFA 19.
Na Osnovni šoli Franja Goloba na Prevaljah so se že dalj časa spopadali s povišanimi vrednostmi radona v treh pritličnih učilnicah, zdaj pa so težavo odpravili. Vgradili so posebne prezračevalnike in vzpostavili avtomatsko merjenje vrednosti radona, obenem pa dosledno zračijo prostore. Posegi za ureditev težav z radonom so stali 22.500 €.
Slovenj Gradec je od danes bogatejši za še eno okrepčevalnico.
Črnjani so za svoj projekt odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih vod dobili evropska sredstva.
Po slabem letu gradnje so Ravne dobile novo železniško postajo, vrednio 1,3 milijona evrov.
V ponedeljek se je na Ravnah na Koroškem na pobudo Mladinske iniciative za 3. razvojno os sestal pripravljalni odbor za organizacijo protesta za 3. razvojno os v Ljubljani. Odbor, ki ga poleg iniciative tvorijo še koroške občine, GZS Koroške in območne-obrtno podjetniške zbornice iz Koroške je sklenil, da bo protest s sloganom HOČ`MO PRVO LOPATO! potekal v četrtek, 17. oktobra 2019 ob 10. uri na Gregorčičevi ulici, pred stavbo Vlade Republike Slovenije v Ljubljani.
V soboto je potekalo že peto kolesarjenje za 3. razvojno os, katerega je organizirala Mladinska iniciativa za 3. razvojno os.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes