#
Okoli nas
Na Osnovni šoli Franja Goloba na Prevaljah so se že dalj časa spopadali s povišanimi vrednostmi radona v treh pritličnih učilnicah, zdaj pa so težavo odpravili. Vgradili so posebne prezračevalnike in vzpostavili avtomatsko merjenje vrednosti radona, obenem pa dosledno zračijo prostore. Posegi za ureditev težav z radonom so stali 22.500 €.
Proga med Mariborom in Holmcem je od ponedeljka, potem ko jo je zasul plaz, spet prevozna.
Občina Dravograd je lani uredila cesto v Medvedovem grabnu v Otiškem vrhu. A čez noč je na cesti nastala precejšnja nevarnost.
V nagradni igri so s fotografijami sodelovala gasilska društva iz vse Slovenije, največ glasov pa je prejela forografija PGD Radlje ob Dravi. Izmed petih koroških društev, ki so sodelovala, so se med dobitnike uvrstili še Mežičani in Prevaljčani.
V Dravogradu so se predstavniki občin Dravograd in Labot sestali s civilnima iniciativama obeh občin, ki se zavzemata za izgradnjo obvoznice. Obenem dravograjska Civilna iniciativa ponuja boljšo alternativo edinemu doslej sprejetemu predlogu trase.
V okviru Ravenskih dnevov, ki so se pričeli minuli konec tedna, bo Koroški medgeneracijski center tudi letos poskrbel za ljubitelje jabolčnega zavitka ali po domače - štrudlna.
Prvi šolski dan je v Radljah ob Dravi dobil grenak priokus.
Danes opoldne je na nogometnem stadionu v Dravogradu pristal vojaški helikopter Slovenske vojske in v klinčni center v Maribor prepeljal moškega, ki je utrpel zastoj srca.
Zadnja avgustovska nedelja je na Ravnah zaokrožila sklop 18. Ravenskih dni z dolgoletnim tradicionalnim srečanjem župana dr. Tomaža Rožena z upokojenkami in upokojenci. Dvanajsto tovrstno druženje je privabilo okoli 600 upokojenk in upokojencev iz občine Ravne na Koroškem.
Pred osmimi leti je nastal Mladinski svet Ravne na Koroškem, organizacija, ki je zaslužna za občuten razvoj na področju mladinskih dejavnosti v občini, v svojem delovanju pa so se spopadli tudi s problematiko, ki zadeva vse generacije in celotno regijo.
Prireditev Pod dežnikom je postala že tradicija ravenskih dni in osrednji dogodek tega sklopa prireditev v srcu Koroške. Letos nas podse vabijo modri dežniki, organizatorji pa obljubljajo pestro in nepozabno doživetje.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes