#
Okoli nas
Na prvi državni praznik dneva slovenskega športa, 23. septembra, je informacijska točka Europe Direct Koroška v sodelovanju s Šolo zdravja Javornik in Osnovno šolo Koroški jeklarji organizirala interaktiven dogodek, posvečen promociji športa in pomenu znanja jezikov. V soboto, 26. septembra, dan, je namreč evropski dan jezikov, ki je poklon jezikovni pestrosti Evrope.
Zaradi naraščanja števila COVID19 pozitivnih primerov v regiji so od 3. julija 2020 obiski v SB Slovenj Gradec ponovno prepovedani.
Med 21 novo odkritimi okužbami jih je kar 9 na Koroškem v dveh občinah.
V soboto so v Sloveniji med 625 testiranimi osebami odkrili 9 novih okužb s COVID-19, med njimi je en primer tudi na Koroškem.
Koroški srednješolci z obeh strani meje imajo do začetka počitnic še priložnost predstaviti svoje doživljanje Evrope in njene prihodnosti, obenem pa si lahko prislužijo še nagrado.
Dravograd je od Urada RS za zaščito in reševanje kot del zaščitne opreme prejel 2300 mask – vse bodo poslane nazaj.
Na Koroškem beležimo nenaden porast okužb s koronavirusom, zaradi česar sta občini, ki ju je drugi val za zdaj najhuje prizadel, sprejeli dodatne ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije.
V četrtek so potrdili skupno 16 novih okužb.
Med 13 pozitivnimi so primer okužbe v torek odkrili tudi na Koroškem.
V Dravogradu se je minuli petek odvijalo tretje srečanje treh avtomoto društev, AMD Dravograd, AMD Štefan Kovač Murska Sobota in AMD Kočevje, ki se vsako leto srečujejo na strokovnih in družabnih srečanjih.
Ob ustavitvi javnega življenja zaradi epidemije so brez nujnih terapij ostale najranljivejše skupine prebivalstva. Poslanec Jani Prednik je zato danes pozval vlado, naj čimprej omogoči otrokom in odraslim s posebnimi potrebami ustrezne fizioterapevtske, logopedske in druge terapevtske obravnave, ki bistveno vplivajo na njihovo kakovost življenja.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes