#
Okoli nas
Maturantje Gimnazije Ravne so danes na slovesnosti prejeli spričevala. Najstarejša koroška gimnazija se tudi letos ponaša z izjemnim uspehom.
Država ni pozabila na eno izmed slabših koroških cest. V sklopu prenove, ki bo sicer zajemala le en odsek ceste, bodo uredili tudi kolesarsko stezo.
Večina voznikov upošteva hitrostno omejitev skozi Trg 4. julija v Dravogradu, še vedno pa se najdejo posamezniki, ki hitrost močno prekoračijo.
Občina Ravne na Koroškem bo s sofinanciranjem pomagala invalidom do kvalitetnejšega življenja. Pred nekaj dnevi so objavili razpis, s katerim ponujajo invalidom možnost sofinanciranja nakupa invalidskih pripomočkov ali adaptacije bivalnih prostorov.
V sklopu 4. Drava Festivala se je danes začel 6 dnevni kolesarski izlet. Prvi dve etapi potekata na Koroškem, kjer se bodo kolesarji mudili tudi jutri.
Krožišče v Šmartnem pri Slovenj Gradcu se vztrajno odmika. Krajani so ga pričakovali že letos – tako jim je bilo s strani Direkcije RS za infrastrukturo predstavljeno lanskega junija na zboru krajanov. Toda do tega trenutka se dela, ki so bila predvidena za minulo pomlad, še niso začela.
Na Ravnah želijo ponovno obuditi tenis kot rekreativen in profesionalen šport. Po odstranitvi balona na teniškem igrišču je zanimanje za ta šport začelo upadati, saj tenisači niso več imeli možnosti igranja v zimskem času. Ker občina nima dovolj lastnih sredstev, so za vzpostavitev ustrezne infrastrukture našli zasebnega investitorja, podjetje TBS Invest d.o.o.
Minuli vikend se je na Ravnah na Koroškem odvil tradicionalni KKŠ Summer Break. Največji športno-zabavni dogodek na Koroškem, ki ga je ekipa Kluba koroških študentov letos organizirala že tretjič zapored, je ponovno privabil veliko obiskovalcev.
Občina Dravograd je ob svojem prazniku podelila občinsko nagrado, priznanja in zlati grb občine za izjemne dosežke na posameznih področjih.
Ravenski gimnazijci in dijaki farmacevtskega oddelka so pod mentorstvom Alijane Tertinek, prof. lik. umetnosti, pričarali ustvarjalno in živahno doživetje v Grajskem parku. Na likovni delavnici, ki se je udeležilo blizu sto dijakov prvih letnikov, so ustvarili več kot 80 mavčnih odlitkov rok in jih odeli v živahne barve.
Mladi radeljski gasilci so zadnjo junijsko nedeljo preživeli delovno. S pranjem avtomobilov so želeli prislužiti kakšen evro za svoje dejavnosti po vajah in tekmovanjih.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes