Dravograd

Zakaj se uničujejo lokalne hribovske ceste?
Zakaj se uničujejo lokalne hribovske ceste?
23.12.2019 11:13 Artur Švarc

Pred samo mesecem dni je bila obnovljena gozdna cesta od Križa do Šteharskega vrsta, mesec dni pozneje je popolnoma uničena.

S sredstvi, ki gredo iz iste vreče kot vzdrževanje občinskih cest, je bil pred mesecem dni nasut pesek, utrjena podlaga z valjarjem in odvodnjavanje. Cesta po južnem pobočju Črneške gore od Lipovnika naprej je bila videti kot avtocesta, dokler se ni na omenjenem območju vršil golosek in je bila s tovornjaki odpeljana hlodovina in to prav v času, ko so bile ceste od jesenskega dežja razmočene, v takem času pa običajno velja prepoved vožnje s težkimi tovornimi vozili.

Dejstvo, da se to na hribovskih gozdnih cestah v občini Dravograd ni zgodilo prvič, ne zmoti toliko kot to, da občina ravna z denarjem za te ceste kot… pa saj veste tisto o svinji in mehu. In zdaj bo seveda sledila še ena obnova te ceste, spet bo nekdo zaslužil – tovrstna obnova stane kar nekaj tisoč evrov, kot rečeno pa cesta proti Šteharskem vrhu ni edina. Medtem ko v Dravogradu zmanjkuje denarja za normalne in nujne investicije, se na drugi strani ravna nesmotrno.

Na občino Dravograd smo naslovili naslednja vprašanja:

Koliko je stala obnova te ceste pred mesecem dni in kdo je bil izvajalec?
Zakaj ni prišlo do prepovedi vožnje težkih tovornih vozil v času razmočene podlage?
Koliko denarja je v proračunu za obnovo gozdnih cest in kdo je zadolžen za to?

Ko dobimo odgovore, bomo o temi še pisali, prav tako smo nekatera vprašanja, tudi o odnosu do novinarjev, že naslovili na pristojne inštitucije v Ljubljani.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes