#
Okoli nas
Nedeljsko deževje je sicer prineslo osvežitev, vendar so padavine pustile posledice tudi na številnih gozdnih cestah.
Na današnji dan so leta 1938 odprli letno kopališče v Slovenj Gradcu, ki letošnjo sezono še zadnjič nosi sedanjo podobo. V prihodnjih dveh letih ga čaka preobrazba.
Zavod za kulturo, šport, turizem in mladino Ravne obvešča, da olimpijski bazen obratuje te dni s spremenjenim delovnim časom.
Ravne na Koroškem že nekaj časa nosijo naziv invalidom prijazna občina, kar tudi dokazujejo s konkretnimi dejanji. Eno izmed njih je pomoč pri prevozu invalidnih oseb.
Dravograjski otroci s pomočjo Mladinskega centra Dravograd počitnice preživljajo ustvarjalno in zabavno. Del počitniških delavnic je že za njimi, del pa sledi v avgustu. Pridružijo se lahko tudi otroci, ki se prvega dela niso udeležili.
Koroška skriva neizkoriščen potencial kot regija, ki ponuja izjemna doživetja turistom, vajenih razkošja. Ker pa priprava tovrstne ponudbe ni majhen zalogaj, se je Regionalna razvojna agencija Koroška odločila pri tem pomagati morebitnim ponudnikom turističnih storitev.
V petek je rojstni dan praznovala najstarejša občanka občine Ravne na Koroškem.
V Vuzenici se zavedajo pomena ohranjanja zgodovinske in kulturne dediščine za razvoj kraja v sedanjosti. S pomočjo sredstev LAS MDD so obnovili pomemben kulturni spomenik.
Na 5. obletnico dne, ko se je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os na novinarski konferenci prvič predstavila javnosti, so na Ravnah odprli informacijski center, namenjen predstavitvi glavnih mejnikov delovanja iniciative v njenem petletnem obdobju. Hkrati pa info center skrbi tudi za aktualno informiranost javnosti, saj ima nameščena dva zaslona, preko katerega je mogoče slediti aktualnim novicam, ki jih javnosti sporoča Mladinska iniciativa za 3. razvojno os.
Kolesarska pot ob Dravi postaja vse bolj priljubljena in številni kolesarji si zadajo cilj prekolesariti Dravo od izvira do izliva. Žal pa je to na nekaterih odsekih resničen izziv. Etapo mimo Mute so uredili, doslej je namreč težavo predstavljal leseni most, zaplete pa se pred Radljami.
V prostorih Koroške galerije likovnih umetnosti so v četrtek, 11. junija 2019, slavnostno prejeli spričevala letošnji maturantje Gimnazije Slovenj Gradec.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes