Slovenj Gradec

Podpis pogodbe za izgradnjo bloka neprofitnih stanovanj
Podpis pogodbe za izgradnjo bloka neprofitnih stanovanj
08.01.2020 01:10 Uredništvo MO SG

V ponedeljek so v prostorih Mestne občine Slovenj Gradca podpisali pogodbo med naročnikom in izvajalci za investicijo, ki bo pripomogla k reševanju stanovanjske problematike v Slovenj Gradcu.

Pogodbo o izgradnji večstanovanjskega bloka neprofitnih stanovanj, so podpisali župan Tilen Klugler v imenu naročnika ter predstavnika izvajalcev, Branko Kuster, Gradbeništvo Kuster in Peter Marko, MarkoMark Nival. Stanovanjski blok s 54 neprofitnimi stanovanji različnih velikosti in v šestih etažah (garaža, pritličje in štiri nadstropja) bo v Slovenj Gradcu pomembno pripomogel k razreševanju stanovanjske problematike upravičencev za dodelitev neprofitnih stanovanj. Projekt bloka pri razporeditvi, izgradnji in tudi uporabi materialov sledi trenutnim trendom na tem področju, v njem pa bodo enosobna, dvosobna, dvoinpolsobna, ter štiri in štiriinpolsobna stanovanja.

Namen izgradnje bloka neprofitnih stanovanj Polje je revitalizacija degradiranega območja znotraj mesta v urejeno javno površino, kar povečuje učinkovitost rabe prostora znotraj mest in izboljšanje kakovosti urbanega okolja oz. javnih površin. Povečana bo atraktivnost mesta in izboljšana kakovost bivanja. Projekt izgradnje tudi sledi viziji Mestne občine Slovenj Gradec po zagotovitvi zadostnega in primernega bivalnega okolja – neprofitnih stanovanj ranljivim skupinam oz. družinam, ki izpolnjujejo pogoje za najem neprofitnih stanovanj in tako doseganje učinkov večje blaginje ljudi.

Podpis pogodbe za izgradnjo bloka neprofitnih stanovanj

Podpis pogodbe za izgradnjo bloka neprofitnih stanovanj

Podpis pogodbe za izgradnjo bloka neprofitnih stanovanj

Izgradnjo bloka neprofitnih stanovanj Polje bo, poleg Mestne občine Slovenj Gradec, sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Gre za sofinanciranje preko mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN), ki ga lahko izvajajo mestne občine v Republiki Sloveniji, vrednost celotne investicije pa znaša dobrih 3,6 milijona evrov. Rok za dokončanje izgradnje bloka je v začetku prihodnjega leta.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes