Dravograd

V Dravogradu bo ponoči grozila Drava, še huje v nedeljo
V Dravogradu bo ponoči grozila Drava, še huje v nedeljo
16.11.2019 11:45 Artur Švarc

Po dneh obilnega deževja v Avstriji se pretoki reke Drave v Avstriji povečujejo, to pa pomeni tudi nevarnost za Dravograd pod hidroelektrarno.

Avstrijci za današnjo noč napovedujejo pretok Drave do 1350 m3 na sekundo, kar v praksi pomeni, da bo Drava v Dravogradu blizu tega, da spet prestopi bregove neposredno za elektrarno. Vrednosti sicer niso dramatične in niso blizu temu, kar je Dravograd zadelo pred leti, je pa vse odvisno tudi od pritokov reke Meže in Mislinje, ki se lahko razlijeta po naselju Meža in Otiški Vrh.

Štab civilne zaščite v Dravogradu je že izdal opozorilo in pripravlja ukrepe s pomočjo gasilskih društev na področju Meže in Ribiške poti. Za občane bo od danes popoldne pod mostom na voljo tudi protipoplavna zaščita, vreče s peskom. 

"V primeru, da bo pretok drave dosegel 1200 m3 na sekundo, se bo sprožila sirena z alarmom, prebivalce ob Dravi, Meži in Mislinji pa naprošamo, da spremljajo obvestila po medijih in ravnajo samozaščitno," je povedal šef CZ Dravograd in podžupan, Anton Preksavec.

Po podatkih iz Avstrije pa bo pretok Drave iz nedelje na ponedeljek narasel celo na 2000 m3, kar ne pomeni nič dobrega.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes