Ravne

Gradnja novih stanovanj na Ravnah
Gradnja novih stanovanj na Ravnah
21.12.2019 01:19 Uredništvo

Občina Ravne na Koroškem načrtuje več projektov gradnje blokov, kupila pa bo tudi 11 stanovanj.

Župan Tomaž Rožen je razkril, da so na Javorniku predvidene tri lokacije, kjer zna biti živahno. Na robu Javornika bi zrasel trgovski center, ob robu pa novi bloki, prav tako so predvidene gradnje tudi v Dobji vasi in na Čečovju. Skupno število novih stanovanj je vsaj 60, ni pa dokončna.

V križišču med cesto proti Kotljam in cesto okoli Javornika, bodo zrasla Vrata Javornika s trgovsko-storitvenim centrom, na mestu zdajšnjega priključka Javornika na glavno cesto pa bo nastal novi rondo. Naprej ob robu platoja je prostor tudi za stanovanjsko gradnjo, kjer je odvisno od zanimanja interesentov mogoče zgraditi od 40 pa do 100 in več stanovanj.

Na robu Čečovja za UE je prav tako možna gradnja še enega bloka s 16 ali 20 stanovanji, ki bo tudi arhitekturno sovpadal s podobo Čečovja. Tretji projekt pa je v Dobji vasi, kjer je na zasebnem zemljišču, velikem 9 tisoč kvadratnih metrov zasebni lastnik pripravljen zgraditi 100 stanovanj, pri tem pa bo občina prodala del svojega zemljišča, sama pa zgradila ustrezno cesto.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes