Tretja razvojna os

Na semaforju le še ena rdeča luč
Na semaforju le še ena rdeča luč
28.10.2019 12:07 Uredništvo

Pot do koroške avtoceste je sicer dolga in polna ovir, toda v Mladinski iniciativi vztrajno ženejo stvari naprej. Na časovnico projekta opozarjajo tudi s semaforjem tretje razvojne osi, kjer od danes sveti le še ena rdeča luč.

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je danes posodobila semafor izgradnje 3. razvojne osi.
"Podatke nam je poslala Družba za avtoceste Republike Slovenije. Od zadnje posodobitve semaforja, avgusta 2018, sveti samo še ena rdeča luč. Ta predstavlja pričetek gradbenih del. Za izdelavo finančne konstrukcije projekta je končno zasvetila zelena luč. Rumeno so zasvetili pridobitev gradbenega dovoljenja, priprava razpisne dokumentacije za gradnjo in potek javnega naročila in sklenitev pogodb za gradnjo. To pomeni, da so aktivnosti v teku," so sporočili iz Mladinske iniciative.
Jutri bodo poslanci Državnega zbora v prvem branju obravnavali predlog poroštvenega zakona za velike infrastrukturne projekte, ki ga je v obravnavo poslala Vlada Republike Slovenije. Ta predlog vsebuje tudi nujno potrebno poroštvo za pričetek gradbenih del med Velenjem in Slovenj Gradcem. Sprejem le-tega je ključen za zadnjo zeleno luč na semaforju – pričetek gradbenih del.

Spomnimo, da je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os, semafor na katerem so svetile prav vse rdeče luči Ministrstvu za infrastrukturo in DARS-u predstavila pomladi 2017.

Na semaforju le še ena rdeča luč

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes