Slovenj Gradec

Župan Tilen Klugler sprejel častno občanko Dr. Saleclovo
Župan Tilen Klugler sprejel častno občanko Dr. Saleclovo
12.11.2019 12:41 Igor Čegovnik

Prejšnji teden je župan občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, v Rotenturnu pripravil sprejem za novo častno občanko Slovenj Gradca, doktorico Renato Salecl, ki se svečane seje ob občinskem prazniku ni molga udeležiti.

Župan je častni občanki predstavil aktualne projekte in dogajanje v naši mestni občini, predstavil pa ji je tudi načrte za ustanovitev ožjega odbora za aktivnosti na področju glasništva miru, v katerega jo je tudi povabil. Udeleženci sestanka so se dogovorili tudi za predavanje, ki ga bo dr. Renata Salecl izvedla konec meseca novembra, župan pa ji je ob imenovanju v naziv častne občanke še enkrat iskreno čestital in ji priložnostno izročil tudi šopek.

Dr. Renata Salecl, rojena 1962 v Slovenj Gradcu,  je slovenska filozofinja, sociologinja in pravna teoretičarka. Je glavna raziskovalka na zasebnem Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani in profesorica na višji šoli Brikbeck v Londonu. Na Ekonomski šoli v Londonu je predavala nekaj časa kot gostujoča profesorica o čustvih in pravu. Prav tako vsako leto uči še na šoli Benjamina N. Cardoza v New Yorku, kjer se njena predavanja nanašajo na psihoanalizo in pravo. Od leta 2012 dalje je začela kot profesorica obiskovati oddelek za socialno znanost, zdravje in medicino na višji šoli King's College v Londonu. Poleg zgoraj naštetih dejavnosti je napisala tudi številne knjige, v katerih bralcem poda svoje razmišljanje in zaključke. Le-te so bile prevedene v več kot 13 jezikov.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes