#
Novice
Nekoč priljubljena mestna aktivnost je v sredo spet napolnila mestno jedro Raven na Koroškem. Semanji dan je bil idealna priložnost za sprehod po mestu brez hrupa avtomobilov, preverjanje pestrosti ponudbe na stojnicah in možnost za srečanja ter klepet z znanci.
Desetletje po spornem predlogu regionalizacije Slovenije je strokovna skupina pod vodstvom Boštjana Brezovnika z mariborske pravne fakultete pripravila nov predlog. Ta je za Koroško bistveno ugodnejši od prvotnega, vseeno pa sproža polemike.
V Dravogradu so se predstavniki občin Dravograd in Labot sestali s civilnima iniciativama obeh občin, ki se zavzemata za izgradnjo obvoznice. Obenem dravograjska Civilna iniciativa ponuja boljšo alternativo edinemu doslej sprejetemu predlogu trase.
Koroške in slovenske barve bo zastopala Daša Tušek.
Na letošnjem svetovnem prvenstvu se je Korošica zavihtela na najvišjo stopničko tudi tretjič.
V Grajskem parku Ravne na Koroškem se je v okviru Ravenskih dnevov odvil Koroški otroški festival, ki je bil namenjen otrokom vseh starosti. Sončna in topla nedelja je bila kot nalašč za otroško razposajenost. Festival je potekal v organizaciji Občine Ravne na Koroškem in Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti. Vodja dogajanja je bila Darja Krevzelj.
V Radljah ob Dravi je minulo noč voznik bridko izkusil, da alkohol in vožnja ne spadata skupaj, njegova izkušnja pa bi lahko bila še hujša.
Koroški košarkar Tine Kotnik bo kariero nadaljeval v francoskem klubu Boulazac Basket Dordogne.
Dogodek se je zgodil v okolici Vuzenice.
Na pomoč so priskočili gasilci KGZ Ravne in reševalci ZRCK.
Prireditev Pod dežnikom je postala že tradicija ravenskih dni in osrednji dogodek tega sklopa prireditev v srcu Koroške. Letos nas podse vabijo modri dežniki, organizatorji pa obljubljajo pestro in nepozabno doživetje.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes