Srečanje AMD društev na Koroškem
Srečanje AMD društev na Koroškem
13.06.2020 14:53 Urša Prosenjak Ferdo Abraham,Urša Prosenjak

V Dravogradu se je minuli petek odvijalo tretje srečanje treh avtomoto društev, AMD Dravograd, AMD Štefan Kovač Murska Sobota in AMD Kočevje, ki se vsako leto srečujejo na strokovnih in družabnih srečanjih.

Udeleženci so se najprej na strokovnem posvetu zbrali v Dvorcu Bukovje v Dravogradu, kjer so si še ogledali muzej slovenske osamosvojitvene vojne, nato pa so se odpravili na ogled starega trškega jedra Dravograda in črneškega zaliva.

Srečanje AMD društev na Koroškem

Tokrat se je društvom na srečanju pridružil tudi del vodstva strokovne službe Avtomoto zveze Slovenije: generalni sekretar AMZS mag. Jure Kostanjšek, vodja področja varne mobilnosti Erik Logar, vodja področja za kadrovske, splošne in pravne zadeve Simon Jurkovič in vodja finančno-računovodske službe Romana Močnik Žavbi.

»Veliko nam pomeni, da nas tudi strokovna služba podpira pri našem delovanju in pri sodelovanju vseh treh društev, tako pri preventivi, članstvu in pomoči vsem ostalim društvom, ki delujejo na področju preventive,« je povedal predsednik AMD Dravograd Ferdo Abraham.

Srečanje AMD društev na Koroškem

Strokovno-družabno srečanje so sklenili s splavarjenjem po reki Dravi, Ferdo Abraham pa je bil vesel navdušenja gostov nad Koroško. »Obiskovalcem smo pokazali, da smo Korošci zmeraj za mušter bili in to bomo tudi ostali. Hočemo tudi avtocesto in to bomo tudi dobili,« je še dodal, ko je beseda neizbežno nanesla na perečo cestno problematiko, s katero se seznanijo dobesedno vsi obiskovalci Koroške.

Srečanje AMD društev na Koroškem

O potovanju na Koroško brez avtoceste je spregovoril tudi generalni sekretar AMZS mag. Jure Kostanjšek: »Da je v letu 2020 del države, pa niti ni edini del države, brez sodobne cestne povezave, je res nesprejemljivo. Ne opredeljujem se do izbrane variante, toda sodobna infrastruktura je nujna.« Dodal je še, da kljub temu z veseljem obišče Koroško.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes