Slovenj Gradec

Ob bazenu bodo zgradili tudi otroški park
Ob bazenu bodo zgradili tudi otroški park
02.07.2020 17:27 Uredništvo Tilen Klugler, Facebook

V Slovenj Gradcu bodo bazenski kompleks v izgradnji nadgradili še z otroškim parkom. Idejno zasnovo so svetniki Mestnega sveta s 24 glasovi za in enim vzdržanim že potrdili na zadnji seji.

Na degradiranem območju Mercator 2 so sprva načrtovali izgradnjo bazenskega kompleksa in parka urbanih športov. Z nakupom sosednjega zemljišča pa se je prostorska situacija bistveno spremenila, kar je omogočilo nadgradnjo projekta z novimi vsebinami: skakalnico s pripadajočim bazenom, toboganom, plezalno steno ter rekreacijskimi in igralnimi površinami za otroke.

Vizualizacijo idejne zasnove projekta je pripravilo podjetje za inženiring, geodezijo, urbanizem in projektiranje, Projekt d.d. iz Nove Gorice, ki je pripravilo že prejšnji projekt sanacije degradiranega območja ter zasnovalo bazenski kompleks z urbanim parkom.

»Dopolnitev obstoječega projekta z novimi vsebinami bo izdatno pripomogla k dvigu rekreacijskega, turističnega in ekonomskega potenciala Mestne občine Slovenj Gradec, občanom in obiskovalcem pa bo omogočala čudovito razvedrilno in rekreativno izkušnjo, kar si lahko ogledate tudi v pričujoči vizualizaciji projekta,« je ob predstavitvi projekta župan MOSG Tilen Klugler zapisal na družabnem omrežju.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes