#
Novice
Avstrija je zaprla mejo s Slovenijo, del dneva so odprti le nekateri mejni prehodi.
Iz Službe za krizno komuniciranje MOSG so nam posredovali sporočilo za javnost z izpovedjo in pozivom Korošcev, ki sta premagala bolezen, ki v teh dneh grozi nam vsem. Sporočilo objavljamo v celoti.
Včeraj so koroški zdravstveni zavodi prejeli obvestilo o lokacijah nujnih zobozdravstvenih ambulant v primeru koronavirusa, med njimi ni Koroške.
V ponedeljek so v prostorih Mestne občine Slovenj Gradca podpisali pogodbo med naročnikom in izvajalci za investicijo, ki bo pripomogla k reševanju stanovanjske problematike v Slovenj Gradcu.
Ravne bodo v bližini OŠ Prežihovega Voranca dobile nov vrtec s 14 skupinami.
Bližajoči se prazniki so žal vse prepogosto zaznamovani s slabo voljo in nesrečami zaradi pirotehnike. Aktivisti že dolgo opozarjajo na škodljive učinke petard in drugih eksplozivnih teles, vendar se brez ustrezne zakonodaje navade spreminjajo le počasi. Letos so se v kampanjo proti pirotehniki aktivno vključili poslanci iz vrst Socialnih demokratov Meira Hot, Jani Prednik in Matjaž Nemec.
Do 10. ure so na Koroškem našteli 10 potrjenih primerov okužbe s koronavirusom.
Iz Zdravstvenega doma Slovenj Gradec so sporočili, da so danes potrdili okužbo pri eni osebi.
Dars je v petek od ministrstva za okolje in prostor prejel gradbeno dovoljenje za prva dela na območju priključka Gaberke na odseku hitre ceste Velenje-Slovenj Gradec.
Na Ravnah bodo v Grajskem parku v januarju in februarju potekala nujna dela.
Najbolj zahodna koroška občina še naprej širi svojo turistično ponudbo - od prihodnjega leta naprej bo na voljo zipline, dolg kar en kilometer.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes