#
Novice
V prostorih Mestne občine Velenje se je dopoldne sestal koordinacijski odbor za spremljane izgradnje 3. razvojne osi na Koroško, na katerem je koroška delegacija zavzela jasno stališče, da pričakujemo Korošci še letos prvo lopato. Vse pa je odvisno od poroštvenega zakona, ki bi omogočil finančno konstrukcijo projekta.
Koroški gospodarstveniki skupaj s savinjsko-šaleškimi kolegi apelirajo na predsednika vlade, naj po svojih močeh pomaga, da bo Koroška dobila hitro cesto. V izjavi za javnost ga pozivajo k podpori predloga poroštvenega zakona, ki bo omogočil izvedbo projekta 3. razvojne osi.
V Koroškem medgeneracijskem centru so v okviru pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe izvedli izobraževanja za neformalne oskrbovalce. Sklop izobraževanj se je začel pred štirimi leti, ob zaključku pa so za udeležence pripravili predavanje Franca Hočevarja.
Znanih je več podrobnosti nesrečnega dogodka.
Opoldne se je na območju Slovenj Gradca zgodila nesreča pri delu.
Obširna iskalna akcija je žal dočakala tragičen epilog.
Koroški in celjski policisti so včeraj med 7. in 10. uro na območju celotne Policijske uprave Celje izvajali tako imenovan Ad-hoc nadzor cestnega prometa. Zabeležili so 225 kršitev.
V noči s torka na sredo so koroški policisti obravnavali vlom v bencinski servis.
Občina Dravograd je lani uredila cesto v Medvedovem grabnu v Otiškem vrhu. A čez noč je na cesti nastala precejšnja nevarnost.
Po podatkih Nacionalnega inštitiuta za javno zdravje so na Koroškem delavcev bolj odsotni z delovnega mesta zaradi bolezni kot drugod po Sloveniji.
Po sobotnem neurju je narava svoje zobe pokazala tudi v ponedeljek popoldne.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes