#
Politika
V drugem krogu lokalnih volitev za župana najbolj severne koroške občine je bil Anton Preksavec izvoljen s strani večine občank in občanov.
Na Svetu Koroške regije so koroški župani ocenili dosedanjo uspešnost črpanja evropskih sredstev in govorili o priložnostih v novi finančni perspektivi Evropske unije. Doslej je bil med koroškimi občinami najuspešnejši Dravograd.
Novi predlog uvedbe pokrajin v Sloveniji bi Koroško stišale k Velenju.
V prostorih Mestne občine Velenje se je dopoldne sestal koordinacijski odbor za spremljane izgradnje 3. razvojne osi na Koroško, na katerem je koroška delegacija zavzela jasno stališče, da pričakujemo Korošci še letos prvo lopato. Vse pa je odvisno od poroštvenega zakona, ki bi omogočil finančno konstrukcijo projekta.
Desetletje po spornem predlogu regionalizacije Slovenije je strokovna skupina pod vodstvom Boštjana Brezovnika z mariborske pravne fakultete pripravila nov predlog. Ta je za Koroško bistveno ugodnejši od prvotnega, vseeno pa sproža polemike.
Včeraj, 15. julija 2019, to je prav na peto obletnico ustanovitve Mladinske iniciative za 3. razvojno os, je na Ministrstvu za finance potekal sestanek, katerega tema je bila zaprtje finančne konstrukcije za 3. razvojno os. Za sestanek je zaprosila Mladinska iniciativa za 3. razvojno os, ki se zaveda, da je zaprta finančna konstrukcija še zadnja zelena luč, ki je potrebna za pričetek gradnje 3. razvojne osi na Koroško.
V Dravogradu se bosta v drugem krogu lokalnih volitev pomerila neodvisni kandidat Anton Preksavec in Marjeta Podgoršek Rek.
Včeraj smo bili priča napadu režimskega medija na županjo občine Črna, Romano Lesjak.
Predlog poroštvenega zakona je potrjen, protest pa do dokončne odločitve Državnega zbora zamrznjen.
Minulo soboto je narava pokazala svoje zobe. Neurje je poškodovalo infrastrukturo v več občinah, ena izmed družin pa je utrpela še posebej hudo škodo zaradi udara strele.
Ravenčanka Andreja Galinec je minuli petek skupaj z Nevenko Lukič Rojšek iz društva Anima predala ministru Simonu Zajcu peticijo s podpisi 13 500 somišljenikov, ki so strnili vrste v boju za rešitev medvedov in volkov.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes