#
Politika
Desetletje po spornem predlogu regionalizacije Slovenije je strokovna skupina pod vodstvom Boštjana Brezovnika z mariborske pravne fakultete pripravila nov predlog. Ta je za Koroško bistveno ugodnejši od prvotnega, vseeno pa sproža polemike.
Včeraj, 15. julija 2019, to je prav na peto obletnico ustanovitve Mladinske iniciative za 3. razvojno os, je na Ministrstvu za finance potekal sestanek, katerega tema je bila zaprtje finančne konstrukcije za 3. razvojno os. Za sestanek je zaprosila Mladinska iniciativa za 3. razvojno os, ki se zaveda, da je zaprta finančna konstrukcija še zadnja zelena luč, ki je potrebna za pričetek gradnje 3. razvojne osi na Koroško.
Pod najstarejšo slovensko lipo se je danes odvijalo že tradicionalno 29. vseslovensko srečanje. Slavnostni govornik je bil predsednik vlade Marjan Šarec.
Ravenčanka Andreja Galinec je ogorčena nad ravnanjem države in sprejetjem vprašljivega interventnega zakona o odstrelu medvedov in volkov. Ljubiteljica živali in aktivistka za njihove pravice je tako sestavila peticijo proti omenjenemu zakonu.
Tradicionalnega prvomajskega srečanje v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem se je tudi letos udeležilo zavidljivo število Korošcev. Med njimi je bilo precej znanih obrazov, med drugimi poslanec v DZ Jani Prednik ter župana dr. Tomaž Rožen in dr. Matic Tasič, slavnostni govornik pa je bil predsednik vlade Marjan Šarec.
Saga o koroški avtocesti dobiva nove razsežnosti. Še ta mesec je pričakovati razsodbo ustavnega sodišča glede umestitve trase, danes dopoldne pa je poslanec NSi Aleksander Reberšek skupaj z Občino Braslovče in tamkajšnjo civilno iniciativo sklical tiskovno konferenco in ogled trase, ki naj bi bila neprimerna. Dejstvo, da so se za ta korak odločili tik pred razsodbo ustavnega sodišča, je več kot zgovorno.
Ravenčanka Andreja Galinec je minuli petek skupaj z Nevenko Lukič Rojšek iz društva Anima predala ministru Simonu Zajcu peticijo s podpisi 13 500 somišljenikov, ki so strnili vrste v boju za rešitev medvedov in volkov.
Računsko sodišče je v pregledu pravilnosti poslovanja Občine Dravograd v letu 2016 ugotovilo številne nepravilnosti, zaradi česar je občini izreklo negativno mnenje. Največ pomanjkljivosti so ugotovili pri pripravi proračunskih dokumentov, izplačilu sredstev in javnih razpisih.
Občina Radlje ob Dravi načrtuje zvišanje nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, tamkajšnji gospodarstveniki pa ob tem izražajo obžalovanje, da njihovi predstavniki v pripravo vsebin niso bili bolj vključeni. Nenadno nekajkratno povišanje se jim zdi pretirano, zato predlagajo postopno zviševanje.
Akcije zbiranja zamaškov v dobrodelne namene se končujejo. Eno vodilnih podjetij pri odkupu in predelavi zamaškov, koroška MPI Reciklaža iz skupine TAB, je namreč spremenilo tehnologijo proizvodnje, ki ne bo več omogočala ustrezne predelave plastičnih zamaškov. Organizatorji zbiralnih akcij bodo zbrane zamaške lahko oddali le še v juniju in juliju.
V Podgorici so se ta teden na konferenci mladih parlamentarcev sestali predstavniki 20 parlamentov držav članic EU in Zahodnega Balkana. Konference sta se udeležila tudi slovenska predstavnika Jani Prednik in Žan Mahnič.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes