#
Politika
Pred dnevi je neka »strokovna« skupina pripravila predlog za slovenske pokrajine, po katerem bi Koroško stlačili v pokrajino skupaj z Velenjem in Zgornje savinjsko dolino.
Tako je na današnji 9. nujni seji Komisije za nadzor javnih financ, ki je bila sklicana na pobudo poslanca NSi Aleksandra Reberška, razpravljal Aljaž Verhovnik, koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os. Pri tem je izpostavil, da so se leta 2004 pričeli postopki prostorskega umeščanja 3. razvojne osi na Koroško. Šele v letu 2019 je bila uredba o državnem prostorskem načrtu (DPN) za odsek Šentrupert-Velenje na ustavnem sodišča »spoznana« kot skladna z ustavo. V tem času je bilo narejenih veliko študij za davkoplačevalski denar in zdaj je potrebno projekt nadaljevati, ne blokirati.
Občina Dravograd po odstopu direktorice občinske uprave še vedno nima njenega naslednika. Razlog za to je pritožba neizbranega kandidata.
Mestna občina Slovenj Gradec je minuli ponedeljek dobila novo direktorico občinske uprave.
Mestna občina Slovenj Gradec je objavila razpis za sofinanciranje najemnin poslovnih prostorov v mestnem jedru Slovenj Gradca.
Po nenadnem odstopu dosedanje direktorice občinske uprave pred nekaj meseci je zdaj občina objavila javni natečaj za njenega naslednika.
Novi predlog uvedbe pokrajin v Sloveniji bi Koroško stišale k Velenju.
V prostorih Mestne občine Velenje se je dopoldne sestal koordinacijski odbor za spremljane izgradnje 3. razvojne osi na Koroško, na katerem je koroška delegacija zavzela jasno stališče, da pričakujemo Korošci še letos prvo lopato. Vse pa je odvisno od poroštvenega zakona, ki bi omogočil finančno konstrukcijo projekta.
Desetletje po spornem predlogu regionalizacije Slovenije je strokovna skupina pod vodstvom Boštjana Brezovnika z mariborske pravne fakultete pripravila nov predlog. Ta je za Koroško bistveno ugodnejši od prvotnega, vseeno pa sproža polemike.
Včeraj, 15. julija 2019, to je prav na peto obletnico ustanovitve Mladinske iniciative za 3. razvojno os, je na Ministrstvu za finance potekal sestanek, katerega tema je bila zaprtje finančne konstrukcije za 3. razvojno os. Za sestanek je zaprosila Mladinska iniciativa za 3. razvojno os, ki se zaveda, da je zaprta finančna konstrukcija še zadnja zelena luč, ki je potrebna za pričetek gradnje 3. razvojne osi na Koroško.
Pod najstarejšo slovensko lipo se je danes odvijalo že tradicionalno 29. vseslovensko srečanje. Slavnostni govornik je bil predsednik vlade Marjan Šarec.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes