#
Politika
V četrtek bodo med 13 .in 15. uro opozorilno stavkali v treh koroških družbah skupine SIJ - Metal Ravne, Ravne Systems in Zip center. V dveh omenjenih družbah pa bodo uro po koncu stavke izvedli še Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva v sodelovanju z GZS, Zavodom za zaposlovanje in Centrom za poklicno izobraževanje, kjer bodo šolarjem pomagali do odločitve za delo pri njih.
Koroška je v več pogledih degradirana regija, čeprav se nekatera koroška podjetja uvrščajo v sam vrh slovenskega gospodarstva. O nenavadnem razkoraku med tema dejstvoma in o vplivu obdavčitve kapitalskih dobičkov na razvoj lokalne skupnosti so na okrogli mizi, ki ji je na Ravnah na Koroškem organiziral lokalni odbor stranke Levica, spregovorili kandidat za župana občine Ravne in direktor območne enote ZPIZ Vilko Černovšek, poslanec v DZ Franc Trček in Milan Mrđenović.
DARS je predstavil trenutne aktivnosti v projektu izgradnje avtocestne povezave med osrednjo Slovenijo in Koroško, odzvala se je tudi Mladinska iniciativa za 3. razvojno os, ki predstavlja jedro gonilne sile projekta.
Podžupan Občine Dravograd Anton Preksavec odločno zavrača očitke opozicijskih svetnikov in poudarja, da za njihovo odločitev ni utemeljenih razlogov. Ustavitev projekta gradnje novega zdravstvenega centra vidi kot veliko izgubo za Dravograd, prav tako pa bo nesprejetje rebalansa proračuna poslabšalo kvaliteto življenja krajanov.
Potem ko je Ojstrica včeraj izrazila nestrinjanje z vetrnimi elektrarnami na Košenjaku in predvsem nad metodami, na kakršen način delujejo inštitucije in tudi občina, na zadnja vrata prihaja nova nevarnost.
V hrvaškem Saboru včeraj in danes poteka medparlamentarna konferenca Vloga parlamentov pri oblikovanju prihodnosti hrane in kmetijstva, na kateri sodelujejo vse države članice EU. Slovenski državni zbor zastopa koroški poslanec Jani Prednik kot član Odbora DZ za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in predsednik Odbora Franc Breznik.
V Dravogradu se med 15 kandidatnimi listami za mesta v občinskem svetu poteguje tudi lista stranke Socialni demokrati. V predvolilni boj sicer niso poslali županskega kandidata, se pa ponašajo z izborom zaupanja vrednih kandidatov za občinske svetnike, ki so njihovi dolgoletni člani.
Stranka Levica bo na letošnjih lokalnih volitvah nastopila s svojim kandidatom za župana občine Ravne na Koroškem. Za položaj prvega moža Raven se bo potegoval Vilko Černovšek.
Svetniki občine Dravograd so na včerajšnji zadnji seji v tem mandatu z 9 glasovi proti zavrnili predlog rebalansa proračuna in nadaljevanje postopkov gradnje novega zdravstvenega centra, kar je povzročilo precej razburjenja. Na občini očitajo svetnikom zaviranje napredka, svetniki pa opozarjajo, da je v tem trenutku nujnejša zamenjava rakotvornih vodovodnih cevi, kot pa gradnja nadstandardnega zdravstvenega centra.
aaa
© Copyright 2016-2018 Koroška Danes