#
Politika
V luči več aktualnih dobrodelnih akcij zbiranja denarja za zdravljenje otrok je poslanec Jani Prednik pozval k sistemski rešitvi in ureditvi področja.
Zaradi nedavnega razvoja dogodkov v zvezi s projektom koroške avtoceste je danes Mladinska iniciativa za 3. razvojno os na ministra Mira Cerarja naslovila odprto pismo. Objavljamo ga v celoti.
V hrvaškem Saboru včeraj in danes poteka medparlamentarna konferenca Vloga parlamentov pri oblikovanju prihodnosti hrane in kmetijstva, na kateri sodelujejo vse države članice EU. Slovenski državni zbor zastopa koroški poslanec Jani Prednik kot član Odbora DZ za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in predsednik Odbora Franc Breznik.
V Dravogradu se med 15 kandidatnimi listami za mesta v občinskem svetu poteguje tudi lista stranke Socialni demokrati. V predvolilni boj sicer niso poslali županskega kandidata, se pa ponašajo z izborom zaupanja vrednih kandidatov za občinske svetnike, ki so njihovi dolgoletni člani.
Stranka Levica bo na letošnjih lokalnih volitvah nastopila s svojim kandidatom za župana občine Ravne na Koroškem. Za položaj prvega moža Raven se bo potegoval Vilko Černovšek.
Svetniki občine Dravograd so na včerajšnji zadnji seji v tem mandatu z 9 glasovi proti zavrnili predlog rebalansa proračuna in nadaljevanje postopkov gradnje novega zdravstvenega centra, kar je povzročilo precej razburjenja. Na občini očitajo svetnikom zaviranje napredka, svetniki pa opozarjajo, da je v tem trenutku nujnejša zamenjava rakotvornih vodovodnih cevi, kot pa gradnja nadstandardnega zdravstvenega centra.
Čeprav “loterijskega denarja” ni dovolj za celotno obnovo in ponoven zagon Rimskega vrelca, obstajajo drugačne možnosti za rešitev Korošcem tako ljubega kraja. Eno izmed njih je predstavila Ekoci – ekološka civilna iniciativa. Zamisel, kako bi s povezovanjem med vsemi deležniki ter s pregovorno koroško vztrajnostjo Rimskemu vrelcu omogočili nov začetek in obuditev nekdanjega blišča, so predstavniki Ekoci Irena Rotar, Mateja Rotar in Aleš Pavlin predstavili tudi županu Občine Ravne na Koroškem dr. Tomažu Roženu, ki je pokazal pripravljenost na sodelovanje.
Dars je v sredo seznanil Korošce s spremenjeno časovnico načrtovane gradnje tretje razvojne osi. Ob tem zatrjujejo, da na do sedaj veljaven terminski plan niso imeli vpliva in da nanj nikoli niso pristali. Dokazi pa govorijo drugače. Koroški poslanec Jani Prednik zato vztraja, naj vlada razreši vodstvo Darsa, saj vse kaže na namerno zavajanje javnosti.
Ministrica Alenka Bratušek se je ob obisku Koroške seznanila s situacijo tako na terenu, kot tudi v pogovoru s predstavniki lokalnih skupnosti.
Na Ravnah na Koroškem se za mesta v občinskem svetu poteguje 11 kandidatnih list, med njimi je tudi lista stranke Socialni demokrati, ki pa na lokalnih volitvah ne ponujajo svojega županskega kandidata. Svojo energijo so raje usmerili v sestavo močne liste kandidatov za občinske svetnike. Eden izmed njih je poslanec v Državnem zboru RS Jani Prednik.
V Mestni občini Slovenj Gradec se bo za položaj župana potegoval direktor javnega zavoda Spotur Tilen Klugler, ki je v ponedeljek tudi uradno vložil kandidaturo.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes