#
Politika
Včeraj smo bili priča napadu režimskega medija na županjo občine Črna, Romano Lesjak.
Predlog poroštvenega zakona je potrjen, protest pa do dokončne odločitve Državnega zbora zamrznjen.
Minulo soboto je narava pokazala svoje zobe. Neurje je poškodovalo infrastrukturo v več občinah, ena izmed družin pa je utrpela še posebej hudo škodo zaradi udara strele.
Ravenčanka Andreja Galinec je minuli petek skupaj z Nevenko Lukič Rojšek iz društva Anima predala ministru Simonu Zajcu peticijo s podpisi 13 500 somišljenikov, ki so strnili vrste v boju za rešitev medvedov in volkov.
Računsko sodišče je v pregledu pravilnosti poslovanja Občine Dravograd v letu 2016 ugotovilo številne nepravilnosti, zaradi česar je občini izreklo negativno mnenje. Največ pomanjkljivosti so ugotovili pri pripravi proračunskih dokumentov, izplačilu sredstev in javnih razpisih.
Občina Radlje ob Dravi načrtuje zvišanje nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, tamkajšnji gospodarstveniki pa ob tem izražajo obžalovanje, da njihovi predstavniki v pripravo vsebin niso bili bolj vključeni. Nenadno nekajkratno povišanje se jim zdi pretirano, zato predlagajo postopno zviševanje.
Pred dnevi je neka »strokovna« skupina pripravila predlog za slovenske pokrajine, po katerem bi Koroško stlačili v pokrajino skupaj z Velenjem in Zgornje savinjsko dolino.
Tako je na današnji 9. nujni seji Komisije za nadzor javnih financ, ki je bila sklicana na pobudo poslanca NSi Aleksandra Reberška, razpravljal Aljaž Verhovnik, koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os. Pri tem je izpostavil, da so se leta 2004 pričeli postopki prostorskega umeščanja 3. razvojne osi na Koroško. Šele v letu 2019 je bila uredba o državnem prostorskem načrtu (DPN) za odsek Šentrupert-Velenje na ustavnem sodišča »spoznana« kot skladna z ustavo. V tem času je bilo narejenih veliko študij za davkoplačevalski denar in zdaj je potrebno projekt nadaljevati, ne blokirati.
Občina Dravograd po odstopu direktorice občinske uprave še vedno nima njenega naslednika. Razlog za to je pritožba neizbranega kandidata.
Mestna občina Slovenj Gradec je minuli ponedeljek dobila novo direktorico občinske uprave.
Mestna občina Slovenj Gradec je objavila razpis za sofinanciranje najemnin poslovnih prostorov v mestnem jedru Slovenj Gradca.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes