#
Politika
Računsko sodišče je v pregledu pravilnosti poslovanja Občine Dravograd v letu 2016 ugotovilo številne nepravilnosti, zaradi česar je občini izreklo negativno mnenje. Največ pomanjkljivosti so ugotovili pri pripravi proračunskih dokumentov, izplačilu sredstev in javnih razpisih.
Občina Radlje ob Dravi načrtuje zvišanje nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, tamkajšnji gospodarstveniki pa ob tem izražajo obžalovanje, da njihovi predstavniki v pripravo vsebin niso bili bolj vključeni. Nenadno nekajkratno povišanje se jim zdi pretirano, zato predlagajo postopno zviševanje.
Akcije zbiranja zamaškov v dobrodelne namene se končujejo. Eno vodilnih podjetij pri odkupu in predelavi zamaškov, koroška MPI Reciklaža iz skupine TAB, je namreč spremenilo tehnologijo proizvodnje, ki ne bo več omogočala ustrezne predelave plastičnih zamaškov. Organizatorji zbiralnih akcij bodo zbrane zamaške lahko oddali le še v juniju in juliju.
V Podgorici so se ta teden na konferenci mladih parlamentarcev sestali predstavniki 20 parlamentov držav članic EU in Zahodnega Balkana. Konference sta se udeležila tudi slovenska predstavnika Jani Prednik in Žan Mahnič.
Župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler je imenoval novo podžupanjo in novega podžupana. To sta s 1.4.2019 postala Martina Šisernik in Peter Pungartnik, oba pa bosta funkcijo opravljala nepoklicno.
V luči več aktualnih dobrodelnih akcij zbiranja denarja za zdravljenje otrok je poslanec Jani Prednik pozval k sistemski rešitvi in ureditvi področja.
Mestna občina Slovenj Gradec je objavila razpis za sofinanciranje najemnin poslovnih prostorov v mestnem jedru Slovenj Gradca.
Po nenadnem odstopu dosedanje direktorice občinske uprave pred nekaj meseci je zdaj občina objavila javni natečaj za njenega naslednika.
Po nedavni odločitvi ustavnega sodišča glede ustreznosti državnega prostorskega načrta je nadzorni svet DARS naposled podal soglasje za projektiranje odseka Šentrupert – Velenje, kar pomeni korak bližje tudi koroškemu delu avtoceste.
Saga o koroški avtocesti dobiva nove razsežnosti. Še ta mesec je pričakovati razsodbo ustavnega sodišča glede umestitve trase, v petek dopoldne pa je poslanec NSi Aleksander Reberšek skupaj z Občino Braslovče in tamkajšnjo civilno iniciativo sklical tiskovno konferenco in ogled trase, ki naj bi bila neprimerna. Dejstvo, da so se za ta korak odločili tik pred razsodbo ustavnega sodišča, je več kot zgovorno.
Na 4. redni seji občinskega sveta Občine Dravograd so svetniki po živahni debati kljub pripombam potrdili proračun za tekoče leto. Nekateri svetniki so nad potekom seje izrazili ogorčenje, podobno pa so se odzvali tudi nekateri krajani, zlasti prebivalci Libelič in Dravograda.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes