Natečaj

Kako vidijo Evropo mladi Korošci?
Kako vidijo Evropo mladi Korošci?
10.06.2020 12:15 Urša Prosenjak

Koroški srednješolci z obeh strani meje imajo do začetka počitnic še priložnost predstaviti svoje doživljanje Evrope in njene prihodnosti, obenem pa si lahko prislužijo še nagrado.

Informacijska točka Europe Direct Koroška je namreč razpisala nagradni literarni natečaj o prihodnosti Evrope za srednješolce, ki v letošnjem šolskem letu obiskujejo srednjo šolo na območju Koroške ali avstrijske Koroške.

Namen natečaja je spodbuditi mlade k razmišljanju o prihodnosti v Evropi, izvedeti, kako doživljajo Evropo, povezati čim več ljudi različnih generacij in zgraditi nove mostove med Korošci na obeh straneh meje.

Prispevke bo ocenila strokovna komisija, ki jo sestavljajo Barbara Žvirc, vodja projekta Pesniška olimpijada, predsednica Kulturnega društva literatov Mežiške doline in pesnica, Primož Suhodolčan, otroški in mladinski pisatelj, Romana Lesjak, županja Občine Črna na Koroškem, dr. Karl Hren, direktor Mohorjeve družbe v Celovcu in dr. Dejan Meh Savić, doktor filozofije ter okoljevarstvenik, zaposlen v Greenpeace Srednja in Vzhodna Evropa.

Avtorji treh najboljših besedil bodo prejeli finančne nagrade v vrednosti 100, 70 in 50 evrov.

Prispevki bodo objavljeni v e-knjigi, ki bo dostopna na spletnih straneh www.alppeca.si in www.europedirect.si. Zmagovalci bodo razglašeni 13. 11. 2020 na okrogli mizi o prihodnosti Evrope, ki bo organizirana v sodelovanju s Kulturnim društvom Mohorjan v okviru Sušnikovih dni na Prevaljah. Zmagovalno delo bo na prireditvi javno prebrano.

Natečaj traja še do 26. 6. 2020. Več informacij: alenka.miler@alppeca.si.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes