Dravograd

Spektakel za ljubitelje nogometa in video iger: turnir FIFA 19
Spektakel za ljubitelje nogometa in video iger: turnir FIFA 19
20.09.2019 14:14 Urša Prosenjak Alen Plimon, osebni arhiv

Ljubiteljem nogometa in video iger se to soboto obeta edinstven dogodek, ki ga doslej na koroškem še ni bilo. Na turnirju se bodo lahko pomerili v igranju priljubljene igre FIFA 19.

Zamisel o turnirju se je porodila dvema mladima Dravograjčanoma. Alen Plimon in Miha Pečnik sta o organizaciji tovrstnega dogodka razmišljala že nekaj časa. V dneh pred izidom nove igre FIFA 20, ki je težko pričakovan dogodek v življenju vsakega pravega gamerja, pa je napočil pravi trenutek za izvedbo turnirja.

»Sprva nisva načrtovala nič večjega, 24 igralcev in samo denarni sklad od prijavnin,« pojasnjuje organizator Alen Plimon. »Potem pa se je oglasil sponzor trgovina INSERT in od takrat naprej je zadeva eksplodirala. Dobila sva promocijski material in še več sponzorjev.«

S sponzorstvom sta najprej na pomoč priskočila še Tattoo Art Jurrek in Mladinski center Dravograd, ki bo odstopil prostor za izvedbo turnirja, Koroška hiša Pri lipi na Muti pa bo prispevala pijačo za igralce. Podjetna Dravograjčana sta se obrnila tudi na korporacije na državnem in mednarodnem nivoju, kar se jima je obrestovalo. Kot sponzorja sta se tako vključila veriga trgovin Goblin in korporacija Red Bull.

Turnir bo potekal v soboto, 21. septembra 2019 ob 20.30 v prostorih Mladinskega centra Dravograd, igralci pa se bodo v virtualnem nogometu pomerili na konzolah PlayStation4. Število mest je omejeno na 32 igralcev, prostih je še 8 mest, igralci se lahko prijavijo pri organizatorjema na Facebooku ali na elektronska naslova alen.plimon@gmail.com in miha.pecnik.95@gmail.com. Prijavnina znaša 13 €, denar pa bodo namenili za prigrizke in pijačo za igralce ter za denarni sklad za nagrade. 

Organizatorja vabita tudi ostale obiskovalce, da si ogledajo turnir in pridejo navijat za svoje favorite. Upata, da bo dogodek ponudil mladim novo in zanimivo vsebino dogajanja v kraju in bo kmalu postal tradicija na Koroškem. 

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes