#
Šport
Janja Garnbret je osvojila že drugo zlato odličje na letošnjem svetovnem prvenstvu na Japonskem.
Plavalka ravenskega Fužinarja Tjaša Oder je na svetovnem prvenstvu v Gwangjuju v Južni Koreji davi osvojila deveto mesto na 800 m prosto. Z dosežkom 8:30,97 je za osebnim rekordom zaostala za pet sekund, finale pa se ji je izmuznil za dobro sekundo.
V ruski Ufi so se zaključile Mednarodne igre mladih, kjer so Slovenijo zastopali tudi Ravnečani in Slovenjgradčani, ki v domovino prinašajo bodisi medalje, bodisi osebne rekorde.
Četrto, zadnje kolo kolu 24. ekipnega tekmovanja za pokal Zveze paraplegikov Slovenije v atletiki se je odvilo minuli petek, 28. junija 2019, v organizaciji Društva paraplegikov Koroške v športnem parku v Črni na Koroškem. Ob odlični organizaciji in spodbujanju gledalcev, so bile tudi razmere za tekmovanje zelo ugodne.
V Šmartnem pri Slovenj Gradcu so letos že 19. pripravili športni dogodek v spomin na heroja bitke za Holmec.
Na Ravnah na Koroškem so kot predzadnji na slovenski postaji prejeli pokal za zmagovalca Evropskega prvenstva v odbojki, ki bo letos potekalo tudi v Sloveniji.
V Slovenj Gradcu se je danes pričel največji mednarodni reprezentančni košarkarski turnir za dekleta in fante do 14. leta starosti v Evropi. Na njem bo v dresu slovenske reprezentance zaigrala tudi Korošica.
Prihajajoči teden bodo šolarji lahko preživeli aktivno in se obenem naučili osnov za nekatere novega športa.
V mestu Ufa v Rusiji so v torek odprli 53. Mednarodne igre mladih (International children's games), kjer barve Slovenije zastopata kar dve koroški delegaciji.
Na Ravnah smo bili priča izjemnemu obračunu zelo močnih odbojkarskih reprezentanc Slovenije in Egipta. Slednji zasedajo visoko 13. mesto na svetovni jakostni lestvici, Slovenija je na 17. mestu. Gre torej za reprezentanci, ki sodita v sam svetovni vrh in sta pripravili pravi spektakel, ki ga na Koroškem še ni bilo.
Začel se je 12. Koroški poletni tabor v Dravogradu.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes