Košarkarji aktivno začeli počitnice
Košarkarji aktivno začeli počitnice
25.06.2019 02:00 Urša Prosenjak KK Dravograd

Začel se je 12. Koroški poletni tabor v Dravogradu.

Košarkarji aktivno začeli počitnice

Le nekaj ur po tem, ko so šolarji zapustili šolske klopi, so prostore dravograjske osnovne šole napolnili mladi košarkarji. Začel se je namreč Koroški poletni kamp in učilnice so se za 5 dni spremenile v prikupne sobice, kjer bodo mladi košarkarji spali, se zabavali in družili z vrstniki.

Košarkarji aktivno začeli počitnice

Letošnji košarkarski kamp je že 12. po vrsti. Prvo poletno druženje košarkaric in košarkarjev je potekalo leta 2008 v Dravogradu. Udeležilo se ga je 34 otrok, glavni pokrovitelj kampa pa je bilo podjetje Domstan. V naslednjih petih letih se je kamp začasno preselil v Slovenj Gradec, število udeležencev pa se je dvigovalo. Rekordno število otrok se je kampa udeležilo leta 2014 – kar 93, hkrati pa je to leto zaznamovala tudi vrnitev kampa v Dravograd. Letos bo svoje košarkarske veščine izpopolnjevalo 61 otrok.

Košarkarji aktivno začeli počitnice

Mladi košarkarji in košarkarice se bodo na kampu družili do sobote, 29. junija 2019. V petih dneh bodo trenirali v telovadnici osnovne šole, v dvorani Špic D ter na zunanjih igriščih športnega centra Dravograd. Nekatere dejavnosti bodo potekale tudi na prireditvenem prostoru Lukna, saj so organizatorji s pomočjo partnerjev pripravili številne zabavne aktivnosti ob večernih druženjih. Med drugim jih bodo obiskali košarkarski in drugi gostje, našli pa bodo tudi čas za piknik in obisk bazena.

Košarkarji aktivno začeli počitnice

Za otroke bo pet dni skrbela ta ekipa izkušenih trenerjev in športnih pedagogov ter zdravstvenih delavcev:
Organizacijski vodja: Dejan Požgan, strokovni vodji: Miha Čop, Uroš Krevh, tehnični vodja: Jure Karpač, trenerji: Aljoša Štraus, Mitja Ban, Aljoša Skledar (trener pripravnik), Matic Burjak, Miha Čop, Uroš Krevh, Patrik Urlaub, Rok Verčko (trener pripravnik), Aleš Čevnik (AFP trener), Andrej Vožič (Andfit), zdravniška oskrba, varstvo in animacija otrok: Tadej Korošak, Tjaša Matičko, Miha Kos.

Košarkarji aktivno začeli počitnice


Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes