#
Okoli nas
AMZS in Zavarovalnica Triglav z brezplačnim tečajem varne vožnje omogočata starejšim voznikom varno udeležbo v prometu. Tečaj bo za koroške voznike potekal v Dravogradu in na Vranskem.
Slovenj Gradec je od danes bogatejši za še eno okrepčevalnico.
Črnjani so za svoj projekt odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih vod dobili evropska sredstva.
Po slabem letu gradnje so Ravne dobile novo železniško postajo, vrednio 1,3 milijona evrov.
V ponedeljek se je na Ravnah na Koroškem na pobudo Mladinske iniciative za 3. razvojno os sestal pripravljalni odbor za organizacijo protesta za 3. razvojno os v Ljubljani. Odbor, ki ga poleg iniciative tvorijo še koroške občine, GZS Koroške in območne-obrtno podjetniške zbornice iz Koroške je sklenil, da bo protest s sloganom HOČ`MO PRVO LOPATO! potekal v četrtek, 17. oktobra 2019 ob 10. uri na Gregorčičevi ulici, pred stavbo Vlade Republike Slovenije v Ljubljani.
V soboto je potekalo že peto kolesarjenje za 3. razvojno os, katerega je organizirala Mladinska iniciativa za 3. razvojno os.
Ob 17.52 sta na glavni cesti Dravograd–Maribor pri Podvelki trčili osebni vozili. V nesreči je ena oseba umrla, dve pa sta bili poškodovani.
Najbolj turistična točka v Dravogradu je ob reki Dravi pri Renerju v Libeličah.
Na tradicionalnem izboru, ki je včeraj potekal v Zagorju na mednarodni dan podeželskih žena, je naslov Kmetice leta osvojila Marjeta Ročnik s Prevalj.
Ljudska univerza Ravne na Koroškem, ki obeležuje 60 let delovanja, je v tem obdobju izvedla vrsto izobraževanj. Natančnega podatka o številu vseh udeležencev ni, ker se je del arhiva vmes izgubil, zagotovo pa so številke zelo visoke, meni direktorica Anja Benko.
Prebivalci Dravograda in čezmejnega Labota so se povezali v boju za skupni cilj - obvoznico. Oboji se namreč soočajo s tovornim prometom skozi mestno jedro, kar močno vpliva na kvaliteto življenja. Minuli petek so na novinarski konferenci ob nekdanjem mejnem prehodu Vič predstavili svoje načrte.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes