#
Okoli nas
V Dravogradu so se predstavniki občin Dravograd in Labot sestali s civilnima iniciativama obeh občin, ki se zavzemata za izgradnjo obvoznice. Obenem dravograjska Civilna iniciativa ponuja boljšo alternativo edinemu doslej sprejetemu predlogu trase.
V okviru Ravenskih dnevov, ki so se pričeli minuli konec tedna, bo Koroški medgeneracijski center tudi letos poskrbel za ljubitelje jabolčnega zavitka ali po domače - štrudlna.
Različna slovenjgraška društva, organizacije in posamezniki, ki so sodelovali pri organizaciji bolšjega sejma so več kot zadovoljni z obiskom prvega. Zato uradno razglašajo – vabljeni na bolšjak vsako prvo nedeljo v mesecu.
Kolesarska karavana v podporo celiakiji prihaja na Koroško. Obiskali bodo vse koroške občine, prvi del v petek, preostale pa prihodnji teden.
Zavod EKOPREN si v sodelovanju z društvoma raum AU in Varno aktivnih poti ter z Mestno občino Slovenj Gradec, prizadeva za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. V sklopu Evropskega tedna mobilnosti (ETM) bodo v Slovenj Gradcu izvedli dvomesečno akcijo “S kolesom v mesto”, pri kateri sodeluje kar 50 gostinskih in drugih lokalov.
Začenja se akcija Evropski teden mobilnosti, ki bo trajala še ves avgust in september, v njej pa s številnimi aktivnostmi sodeluje na tisoče evropskih mest. Med njimi je tudi Slovenj Gradec.
Prireditev Pod dežnikom je postala že tradicija ravenskih dni in osrednji dogodek tega sklopa prireditev v srcu Koroške. Letos nas podse vabijo modri dežniki, organizatorji pa obljubljajo pestro in nepozabno doživetje.
V ponedeljek se bo začela uresničevati večletna želja Mučanov. Po magistralno cesto Dravograd - Maribor bodo med obema avtobusnima postajama zgradili podhod za pešce.
Na družabnih omrežjih se je pojavil posnetek, ki je takoj po objavi sprožil val ogorčenja med Korošci. Gre za promocijski video, ki prikazuje uničevanje narave in splošno povzročanje nevarnosti.
Različna slovenjgraška društva in organizacije so v želji, da ima tudi Slovenj Gradec svoj bolšji sejem, stopila skupaj in organizirale prvega v nizu.
Ob mednarodnem tednu dojenja je v soboto, 3. avgusta 2019, na Ravnah na Koroškem potekal že tretji festival Dojiva se. Festival, ki je letos nosil sporočilo »Zaupam si«, povezuje noseče in doječe mamice, da si izmenjujejo izkušnje, informacije in znanja o dojenju, ter si nudijo podporo. Letos so srečanja istočasno potekala v kar 15 krajih po Sloveniji.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes