#
Novice
Koroški kantavtor Milan Kamnik ustvarja že 45 let. V počastitev jubileja bo priredil velik koncert z gosti.
Vlada je sprejela predlog poroštvenega zakona za tretjo razvojno os, zato je protest, napovedan za čez en teden, začasno zamrznjen.
V zgodnjih jutranjih urah je nekatere prebivalce Mute in Dravograda presenetil potres.
V ponedeljek popoldne se je na cesti Dravograd - Maribor zgodila prometna nesreča, v kateri sta se poškodovala voznica osebnega vozila in otrok.
Kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka je konec minulega tedna zmagala na kantavtorskem festivalu Sofia Singer / Songwriter Fest 2019 v Bolgariji.
V ponedeljek se je na Ravnah na Koroškem na pobudo Mladinske iniciative za 3. razvojno os sestal pripravljalni odbor za organizacijo protesta za 3. razvojno os v Ljubljani. Odbor, ki ga poleg iniciative tvorijo še koroške občine, GZS Koroške in območne-obrtno podjetniške zbornice iz Koroške je sklenil, da bo protest s sloganom HOČ`MO PRVO LOPATO! potekal v četrtek, 17. oktobra 2019 ob 10. uri na Gregorčičevi ulici, pred stavbo Vlade Republike Slovenije v Ljubljani.
Izšel je kratek film o procesu nastajanja zvočnega filma.
Med Ravnami in Slovenj Gradcem se je v soboto popoldne zgodila prometna nesreča, zaradi katere je bila cesta nekaj časa zaprta.
Dravograd pozna Koroška in preostala Slovenija po nekaj izstopajočih dogodkih, vendar pa v svoji preteklosti skriva nadvse pestro kulturno dediščino, kot še marsikateri drug manjši kraj. Zgodovinarsko društvo Dravograd si je zato zadalo nalogo, da bodo odkrili še neodkrito zgodbo Dravograda, preden utone v pozabo. Svoje načrte bodo s sokrajani in ljubitelji zgodovine delili na okrogli mizi ta četrtek.
Po slabem letu gradnje so Ravne dobile novo železniško postajo, vrednio 1,3 milijona evrov.
Ljubiteljem nogometa in video iger se te dni že urijo v igranju nove igre FIFA 20, tik pred izidom pa so se koroški igralci te legendarne igre pomerili na prvem koroškem turnirju v igranju igre FIFA 19.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes