#
Gospodarstvo
Zdravstveno rešealni center Koroške ob osnovni dejavnosti vse bolj poudarja tudi področje izobraževanja tako za svoje ljudi kot za širško javnost.
Letos načrtovani začetek gradnje bazenskega kompleksa je prestavljen na naslednje leto.
Kot je bilo pričakovati, bo Koroško zadela še ena gospodarska kriza – Lek bo v dveh letih zaključil s proizvodnjo antibiotikov v Prevaljah.
Po tem, ko se je v dobro obveščenih krogih o tem govorilo že pred dobrim letom, je zdaj tudi uradno potrjeno, da s širitvijo Leka na Prevaljah ne bo nič.
Zaposleni v podjetju Dani AFC d.o.o., ki je zraslo na pogorišču nekdanjega Preventa, se zaradi krize v avtomobilski industriji soočajo z nemalo težavami. Kljub vsemu pa upajo na skorajšnji boljši jutri, saj naj bi s pomočjo sindikata končno dobili kolektivno pogodbo.
Na zasedanju občinskega sveta Mestne občine Slovenj Gradec so svetniki potrdili osnutek proračuna, ki predvideva največ investicij do sedaj.
Poslanci so danes v slovenskem državnem zboru potrdili prvo branje zakona o poroštvu, ki je predpogoj za začetek gradnje tretje razvojne osi.
Vlada je sprejela predlog poroštvenega zakona za tretjo razvojno os, zato je protest, napovedan za čez en teden, začasno zamrznjen.
S prvim oktobrom bo Dravograd ostal brez večine svojih nočitvenih zmogljivosti.
Koroški gospodarstveniki skupaj s savinjsko-šaleškimi kolegi apelirajo na predsednika vlade, naj po svojih močeh pomaga, da bo Koroška dobila hitro cesto. V izjavi za javnost ga pozivajo k podpori predloga poroštvenega zakona, ki bo omogočil izvedbo projekta 3. razvojne osi.
Marsikdo, ki se pelje mimo Podklanca, je opazil, da se ob starem železniškem mostu vzporedno gradi nov.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes