#
Gospodarstvo
Andrej Gradišnik zapušča SIJ Metal Ravne. Krmilo prevzema Borut Urnaut.
Na posvetu GZS – Koroške gospodarske zbornice so gospodarstveniki razpravljali o problematiki sprememb na področju minimalne plače, do katerih naj bi prišlo s 1. januarjem prihodnjega leta. Izpostavili so predvsem negativne učinke novele zakona na konkurenčnost koroškega gospodarstva in odziv gospodarskih subjektov glede na značilnosti Koroške kot industrijske in izvozno usmerjene regije. Izrazili so skrb, da bi dvig minimalne plače oslabil koroško gospodarstvo, zato predlagajo, da se vse sile usmerijo v zamik dviga minimalne plače.
Edina koroška bolnišnica je lani zabeležila 514 tisočakov minusa, manj, kot predvideva sanacijski program za naslednja štiri leta.
Kot smo napovedovali že takoj po zadnji seji občinskega sveta – ceste na Podgrad ne bo. Občina nima štirih tisočakov do najcenejše ponudbe.
Uprava Nove ljubljanske banke (NLB) je včeraj sporočila, da s 3. decembrom zapira vrata 15 njihovih poslovalnic. Med njimi je tudi poslovalnica Črna na Koroškem. Njena naslednica bo poslovalnica Mežica. Poteza NLB je na Koroškem naletela na močno nasprotovanje.
Po tem, ko se je v dobro obveščenih krogih o tem govorilo že pred dobrim letom, je zdaj tudi uradno potrjeno, da s širitvijo Leka na Prevaljah ne bo nič.
Zaposleni v podjetju Dani AFC d.o.o., ki je zraslo na pogorišču nekdanjega Preventa, se zaradi krize v avtomobilski industriji soočajo z nemalo težavami. Kljub vsemu pa upajo na skorajšnji boljši jutri, saj naj bi s pomočjo sindikata končno dobili kolektivno pogodbo.
Na zasedanju občinskega sveta Mestne občine Slovenj Gradec so svetniki potrdili osnutek proračuna, ki predvideva največ investicij do sedaj.
Dars je danes polepšal dan vsem Koroščem, ki Ljubljani sploh še verjamejo – začetek gradnje 3. razvojne osi se bo začel leto pozneje, končal pa še tri leta kasneje kot predvideno.
V Münchnu se je danes zaključil trodnevni sejem EXPO REAL, kjer se je predstavljala tudi Koroška.
© Copyright 2016-2018 Koroška Danes