#
Gospodarstvo
Koroški gospodarstveniki skupaj s savinjsko-šaleškimi kolegi apelirajo na predsednika vlade, naj po svojih močeh pomaga, da bo Koroška dobila hitro cesto. V izjavi za javnost ga pozivajo k podpori predloga poroštvenega zakona, ki bo omogočil izvedbo projekta 3. razvojne osi.
Marsikdo, ki se pelje mimo Podklanca, je opazil, da se ob starem železniškem mostu vzporedno gradi nov.
Organizatorji letošnje 13. licitacije vrednejših sortimentov lesa, na kateri so zbrali vnovič rekordno število hlodov, so danes v Slovenj Gradcu odpirali ponudbe. Za 3706 hlodov je ponudbe oddalo 39 kupcev, to je dva več kot lani. Kakšne so najvišje ponujene cene, bodo razkrili na dnevu odprtih vrat licitacije, ki ga pripravljajo 13. februarja.
Končan je prvi razpis EU za sofinanciranje dostopnih točk v občinah. Med 13.000 občinami iz cele Evropske Unije je tudi deset koroških.
Vseh 18 svetnikov je na zadnji seji potrdilo prostorski načrt, po katerem so mogoče gradnje vetrnic do enega megavata brez posebnih dovoljenj.
Na posvetu GZS – Koroške gospodarske zbornice so gospodarstveniki razpravljali o problematiki sprememb na področju minimalne plače, do katerih naj bi prišlo s 1. januarjem prihodnjega leta. Izpostavili so predvsem negativne učinke novele zakona na konkurenčnost koroškega gospodarstva in odziv gospodarskih subjektov glede na značilnosti Koroške kot industrijske in izvozno usmerjene regije. Izrazili so skrb, da bi dvig minimalne plače oslabil koroško gospodarstvo, zato predlagajo, da se vse sile usmerijo v zamik dviga minimalne plače.
Edina koroška bolnišnica je lani zabeležila 514 tisočakov minusa, manj, kot predvideva sanacijski program za naslednja štiri leta.
Kot smo napovedovali že takoj po zadnji seji občinskega sveta – ceste na Podgrad ne bo. Občina nima štirih tisočakov do najcenejše ponudbe.
Uprava Nove ljubljanske banke (NLB) je včeraj sporočila, da s 3. decembrom zapira vrata 15 njihovih poslovalnic. Med njimi je tudi poslovalnica Črna na Koroškem. Njena naslednica bo poslovalnica Mežica. Poteza NLB je na Koroškem naletela na močno nasprotovanje.
© Copyright 2016-2018 Koroška Danes