KMKC Kompleks od decembra z novim direktorjem
KMKC Kompleks od decembra z novim direktorjem
27.11.2019 20:04 Uredništvo

Vodenje Koroškega mladinskega kulturnega centra Kompleks z decembrom 2019 prevzema Dorijan Plevnik.

Koroški mladinski kulturni center Kompleks je v razpisu, objavljenem proti koncu oktobra, iskal novo vodjo, saj se dosedanja direktorica Ana Pisar Čivčić po treh in pol letih vodenja poslavlja od direktorske funkcije. Na razpisano delovno mesto se je prijavilo pet kandidatov, izmed teh so štiri, katerih prijave so pravočasno prispele in tudi bile popolne, povabili na razgovor.

Svet zavoda Kompleks je kot najbolj prepričljivega kandidata izbral Dorijana Plevnika, ki v mladinskem centru aktivno deluje že vse od leta 2010. Sprva se je kot študent kalil znotraj področja tonske tehnike in od asistenta napredoval v vodjo tonske tehnike. Sedaj je dobro leto zaposlen tudi kot vodja programa KMKC Kompleks. S svojimi izkušnjami znotraj mladinskega centra, z uspešnim sodelovanjem s številnimi društvi, organizacijami, posamezniki ter dobrim poznavanjem kulturno-umetniške scene na Koroškem in v Sloveniji, je gotovo primeren kandidat za prevzem direktorske funkcije.

“Organizacija si lahko samo želi, da kali kadre, ki v njej delujejo vrsto let in počasi napredujejo od enostavnejših del preko študentskega dela do najbolj zahtevnih. Gre za razvoj kadrov znotraj mladinskega centra, kar je zelo pomembno in čemur je Kompleks navsezadnje tudi namenjen. Tovrstni karierni razvoj posameznika je pomemben tudi z vidika ohranjanja kontinuitete kakovostnega programa ter načina dela,” je dejal predsednik Sveta zavoda, Andraž Lečnik.

Novi direktor Dorijan Plevnik bo vodenje KMKC Kompleks prevzel z decembrom 2019, kot pravi sam, pa ga izziv zelo veseli. V njegovi viziji je prepoznati veliko skrb za ohranjanje Kompleksa kot prostora nekomercialnih vsebin, hkrati pa njegovo odpiranje in razvoj v smeri programskih vsebin, ki Kompleks postavljajo kot mladinski center, ne le koncertno prizorišče. S pomočjo ekipe, s katero je dobro sodeloval že doslej, želi okrepiti nekatera programska področja, aktivno delovati na razpisnem področju, pridobiti sponzorska sredstva ter se povezovati tako z ustanoviteljem kot tudi ostalimi organizacijami. 


 

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes