Prometna varnost

Na Muti bodo gradili podhod za pešce
Na Muti bodo gradili podhod za pešce
16.08.2019 16:29 Uredništvo Zajem zaslona, občina Muta

V ponedeljek se bo začela uresničevati večletna želja Mučanov. Po magistralno cesto Dravograd - Maribor bodo med obema avtobusnima postajama zgradili podhod za pešce.

Župan Mirko Vošner ne skriva veselja ob skorajšnji pridobitvi in poudarja, da so pri dosegi cilja prevladali strokovni, tehnični, prometni, varnostni in drugi argumenti, ki utemeljujejo upravičenost investicije. Omenjeni cestni odcep je nevaren za pešce, kolesarje pa tudi za avtomobiliste. Zato je Direkcija RS za infrastrukturo prisluhnila občini Muta in izgradnjo podhoda uvrstila med prioritete. 


"Hvala vodstvu DRSC še posebej pa g. Wilienpartu in g. Gedrihu za njun angažma pri umeščanju projekta do same realizacije. Poleg tega bo podhod izvrstna tehnična rešitev za dravsko kolesarsko pot in za razvoj turizma na Muti, kar uspešno koordinira Uroš Rozman iz RRA KOROŠKA," dodaja Mirko Vošner. 

Na Muti bodo gradili podhod za pešce

Gradbena dela se bodo pričela že v ponedeljek. Izbrani izvajalec je podjetje Marko Mark Nival s Ptuja s podizvajalcem Gradbeništvo Kuster iz Slovenj Gradca. Podhod bo dolg okrog 30 metrov, zgrajen pa bo še zelo zahteven podporni zid s kolesarsko potjo v dolžini cca. 200 m. Cena projekta znaša 320.000 €, dokončan pa naj bi bil še to jesen. V tem času bo na magistralni cesti G1 veljal poseben prometni režim polovične zapore z izmeničnim prometom, zato vse udeležence prometa prosijo za razumevanje.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes