Dravograd

V Dravogradu kmalu 8 novih neprofitnih stanovanj
V Dravogradu kmalu 8 novih neprofitnih stanovanj
14.08.2019 09:22 Urša Prosenjak

V teh dneh se zaključujejo rekonstrukcijska dela, s katerimi bo nekdanji gasilski dom postal večstanovanjski objekt.

Po tem, ko so se pred tremi leti dravograjski gasilci preselili v nove prostore v športnem centru Špic D, se je postavilo vprašanje, kaj bo s starim gasilskim domom. Kmalu je padla odločitev, da ga bo občina Dravograd preuredila v večstanovanjski objekt in s tem pridobila nekaj neprofitnih stanovanj.

Investicija je ocenjena na 423.000 €, polovico sofinancira Stanovanjski sklad Republike Slovenije. V teh dneh potekajo zaključna dela in nekdanji gasilski dom dobiva novo podobo.

Stavba je zgrajena v dveh etažah: pritličje in nadstropje. V pritličju so bile doslej garaže in pomožni prostori, v nadstropju pa večnamenska dvorana in stanovanje. Večnamenska dvorana je do prenove cerkve sv. Vida v 80-ih letih prejšnjega stoletja služila kot poročna dvorana, vse do prenove stavbe Občine Dravograd pa so v njej potekale tudi seje občinskega sveta, občasno pa tudi druge prireditve.

V Dravogradu kmalu 8 novih neprofitnih stanovanj

V lanskem letu se je pričela rekonstrukcija stavbe, s katero bodo uredili po štiri stanovanja v vsaki etaži. V pritličju bodo 4 enosobna stanovanja z ločenimi vhodi s severne strani, z dvorišča objekta. Vsako izmed stanovanj v izmeri 35 m2 ima ob vhodu še majhno teraso, ki je – tako kot vhod – pokrita z lesenim nadstreškom. Eno izmed teh stanovanj bo namenjeno gibalno ovirani osebi in temu primerno urejeno.

V Dravogradu kmalu 8 novih neprofitnih stanovanj

Skozi glavni vhod s stopniščem na južni strani ob glavni cesti bodo po osrednjem stopnišču dostopna štiri dvosobna stanovanja velikosti 45 m2 v nadstropju, skupni prostori (kotlovnica in prostor za čistila) ter shrambe v pritličju.

V Dravogradu kmalu 8 novih neprofitnih stanovanj

Vgrajene so standardne instalacije elektrike in vodovoda s priključitvijo na javni vodovod. Ogrevanje je predvideno na zemeljski plin.

Dovoz do objekta ostaja enak, s priključkom na državno cesto. Ob objektu je urejenih devet parkirnih mest, od teh eno invalidsko. Dovoz in parkirišča so asfaltirana.

V Dravogradu kmalu 8 novih neprofitnih stanovanj

Dela bodo predvidoma zaključena zadnjega avgusta, stanovalci pa naj bi se vselili oktobra. Stanovanja bo občina dodelila prosilcem, ki so se prijavili na Javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, razpisan letos marca. Občina ima sicer v lasti 125 stanovanj, upravlja pa jih 550. Zadnji stanovanjski blok so s sofinanciranjem SSRS zgradili leta 2003 na Meži s 13 stanovanji. Med njimi je osem občinskih, lastnik petih pa je Stanovanjski sklad Republike Slovenije.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes