Vse za reklamo

Uničevanje narave po Koroško
Uničevanje narave po Koroško
09.08.2019 15:43 Urša Prosenjak Facebook

Na družabnih omrežjih se je pojavil posnetek, ki je takoj po objavi sprožil val ogorčenja med Korošci. Gre za promocijski video, ki prikazuje uničevanje narave in splošno povzročanje nevarnosti.

Video posnetek, v katerem dva lika na smučišču Kope star avto vozita po naravi in potem še zavestno spustita v drevo, pri tem pa je avto prižgan in poškoduje tako smreko kot verjetno razlije tekočine po okolici, je namenjen promociji rekreacijskega kompleksa Kope, posnela pa sta ga dva koroška komika.

Za komentar smo poprosili sodelujočo avto hišo. Direktor Avtocentra Ravne Peter Stočko nam je pojasnil, da podjetje ni naročnik posnetka, pri nastanku so sodelovali le z omogočanjem snemanja v njihovem salonu in z njihovim vozilom. V podjetju niso bili seznanjeni s scenarijem, posnetek pa so medtem že umaknili s svoje facebook strani in ga ne bodo promovirali.

Ali je tak princip dobra ali slaba reklama, presodite sami, gre pa za več prekrškov, ki jih že obravnava policija, od vožnje vozila v naravnem okolju do zavestnega povzročanja škode. Na posnetek so se odzvali številni Korošci, ki se jim tovrstno uničevanje narave zdi nedopustno in v tem ne vidijo "doza smeha," kot zagotavljajo avtorji, ampak še en dokaz, kako nizko je človeštvo pripeljal internet.

 

https://www.facebook.com/KOPE.si/videos/861475544238977/?q=kope&epa=SEARCH_BOX


Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes