Občina Dravograd ob prazniku izkazala priznanje najzaslužnejšim posameznikom in organizacijam
Občina Dravograd ob prazniku izkazala priznanje najzaslužnejšim posameznikom in organizacijam
08.07.2019 08:01 Uredništvo Društvo upokojencev Dravograd

Občina Dravograd je ob svojem prazniku podelila občinsko nagrado, priznanja in zlati grb občine za izjemne dosežke na posameznih področjih.

Dravograd praznuje svoj praznik 4. julija v spomin na dogodke iz leta 1941, ko je okupator na ta dan izselil številne Dravograjčane v Srbijo. Tudi v novejši zgodovini je ta datum ostal pomemben, saj so leta 1991 tega dne vojaki JLA zapustili Dravograd, kar je pomenilo konec spopadov.

V počastitev občinskega praznika občina vsako leto pripravi različne kulturno zabavne prireditve, na slavnostni seji občinskega sveta pa s podelitvijo odličij izkaže poklon najzaslužnejšim občanom.

Najvišje odličje, nagrado občine Dravograd, je letos prejel Moški pevski zbor Društva upokojencev Dravograd za izjemne uspehe, ki pomembno prispevajo k ugledu in razvoju občine.

Za enkratne izjemne dosežke in kot vzpodbudo za nadaljnje strokovno delo so podelili tudi priznanja občine Dravograd, ki so jih prejeli Društvo diabetikov Dravograd – Polžki, Koroška lekarna – enota Dravograd in Košarkarski klub Dravograd.

Kot znak spoštovanja, pozornosti in v zahvalo za pomoč pri razvoju občine pa županja Marijana Cigala vsako leto podeli tudi zlati grb občine Dravograd. Letos so ga prejeli Franc Veršnik, Ema Švab, Ljudski pevci Ojstrica in podjetje Kovine Goršek, predelava kovin d.o.o.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes