Ukrepi

Župani mestnih občin o ukrepanju med epidemijo
Župani mestnih občin o ukrepanju med epidemijo
29.10.2020 14:33 Uredništvo

Župani mestnih občin so na videokonferenčni seji Skupščine Zveze mestnih občin Slovenije uskladili enotno ukrepanje v času ponovno razglašene epidemije.

Za starše, ki morajo biti ta teden nujno fizično na svojih delovnih mestih, bo organizirano varstvo otrok v vrtcih. Ostale starše pozivajo, da otrok ne vodijo v vrtce. Organizacija posebnega režima delovanja vrtcev je prilagojena lokalnim značilnostim.

Mestne občine bodo tako kot v prvem valu epidemije za obdobje od razglasitve epidemije do 30. novembra 2020 razbremenile plačila najemnin za najem poslovnih prostorov, zemljišč in gostinskih teras tiste najemnike, za katere velja prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na podlagi vladnih odlokov.

Župani so opozorili tudi na socialne posledice epidemije. V primeru daljšega zaprtja osnovnih šol mestne občine kot njihove ustanoviteljice pričakujejo, da bodo te zagotavljale prehrano za vse upravičence do subvencioniranih šolskih kosil, same pa bodo pomagale z organizacijo načina prevzema ali dostave hrane.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes