Grozljivo

Šokantno odkritje: morilci psov po žrtve prihajali tudi na Koroško
Šokantno odkritje: morilci psov po žrtve prihajali tudi na Koroško
11.08.2019 15:16 Urša Prosenjak Claudia Fischer

V Labotski dolini (Lavanttal), blizu slovenske meje, so na dvorišču hiše našli 35 mrtvih psov, med njimi 8 mladičev. Nekatera trupla so bila pokopana v plastičnih vrečkah. Po neuradnih podatkih naj bi storilka svoje žrtve pobirala tudi pri nas.

Po posredovanju tamkajšnjih aktivistov za pravice živali je v juliju policija uvedla preiskavo in na zemljišču nekdanjega trenerja psov našla trupla živali. Dejanja je osumljena 38-letnica, ki je pse pobirala iz zavetišč v Avstriji in Nemčiji  pod pretvezo, da jim bo našla nove domove. Po naših podatkih naj bi tako po posamezne pse kot tudi legla mladičev prihajala tudi v Slovenijo, na Koroško. Kot sporočajo iz Društva proti mučenju živali Koroške, naj bi se med ljudmi govorilo, da se da hitro znebiti neželenih mladičev in da ponje pridejo iz Avstrije, vendar ni znano, ali so govorice povezane z omenjenim primerom.

DPMŽ Koroške opozarja lastnike psov, naj mladičev ne oddajajo komurkoli in še zlasti naj ne zaupajo vsakomur, ki pride po celo leglo mladičev. Tudi v Avstriji uradna zavetišča računajo za sprejem živali in vsekakor ne hodijo po njih v Slovenijo na kmetije.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes