#
Kultura
V hiši nekdanjega komunalnega podjetja, kjer ustvarjajo člani več kot desetih kulturnih društev, je v sklopu projekta Živela ustvarjalnost! že dober mesec dni zelo veselo.
Ustvarjalec Franc Denovnik Branko, ki je v sklopu projekta Živela ustvarjalnost! poleg razstave izvedel še dve ustvarjalni delavnici, s katerima je svojo ustvarjalnost približal mladim, predaja štafeto naslednjemu kreativcu.
V svoj svet kreativnosti nas je v sklopu projekta Živela ustvarjalnost! spustil Franc Denovnik Branko. Razstava bo v prostorih društva raum AU na ogled do 2. julija, odprli pa so jo minulo nedeljo.
Opoldne je svoja vrata odprl slovenjgraški letni bazen, ki se mu v prihodnjih letih obeta temeljita preobrazba.
Srečanja Od lipe do lipe že vrsto let popestrijo junijske dni Dravograjčanom v vsaki izmed krajevnih skupnosti. V KS Dravograd so dogodek letos prvič pripravili na novi lokaciji - pri Grajski bajti v bližini razvalin gradu Dravograd.
V Koroškem pokrajinskem muzeju si lahko to poletje ogledamo razstavo Afrika treh muzejev, drevi pa ji bodo tudi posvetili Koroški muzejski večer.
Člani likovne sekcije Kulturnega društva Dravograd se predstavljajo z območno likovno razstavo.
V atriju graščine Rotenturn so premierno predvajali film Zgodovina ljubezni, drugi celovečerec koroške režiserke Sonje Prosenc.
Kulturno društvo raum AU, Mladinski svet Slovenj Gradec, Društvo glasbene spektakularnosti in Knjižnica Ksaverja Meška so v četrtek, 20. junija 2019, predstavili knjigo Trije spomini, presunljivo zgodbo Mohamada Al Munema, ki se je že rodil kot begunec, kasneje pa ga je pot pripeljala v Slovenijo.
Črno na Koroškem bo v četrtek na povabilo tamkajšnje osnovne šole obiskala dr. Sanela Banović, ki bo tokrat spregovorila o pomenu branja za življenje.
Mladi glasbeniki slovenjgraške glasbene šole so poskrbeli za malce drugačen sredin večer v starem mestnem jedru. Ob pripravah na bližajoči se zaključni koncert so eno izmed vaj izvedli kar na ulici in tako omogočili mimoidočim pogled v zakulisje glasbenega ustvarjanja.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes