Dravograd

Se občina Dravograd potaplja?
Se občina Dravograd potaplja?
21.11.2019 16:31 Artur Švarc

Danes zvečer bodo občinski svetniki na redni seji dobili v prvo branje predlog proračuna za prihodnje leto. Situacija pa je, sklicujoč se na naše vire, precej kritična.

Tako naj bi bilo v proračunu predvideno povečanje prodaje stvarnega premoženja občine vsaj za faktor 20 v primerjavi z dosedanjimi proračuni, ne bi naj šlo tudi brez kreditov, vse to pa naj bi bilo dovolj le za poplačilo zapadlih obveznosti za nazaj in tekoče stroške delovanja občine.

To v praksi pomeni, da praktično odpadejo vse investicije ne samo za prihodnje leto, ampak so vprašljive tudi za naprej, od obnov nujno potrebnih občinskih objektov kot so vrtci in šole, kaj šele rekonstrukcije cest kot je rekonstrukcija ceste na Podgrad, ki jo občina Dravograd prestavlja že desetletje kot tudi že začetega dela rekonstrukcije ceste na Robindvor.

Dejstvo je, da je šlo v Dravogradu v preteklih letih, če ne desetletjih, marsikaj narobe in ob odsotnosti najmanjše vizije, kako v občini ustvariti dodane vrednosti, je mesto ob stičišču treh dolin postalo mesto izgovorov ali kot ga nekateri že imenujejo – Zombigrad.

Med številnimi spornimi investicijami lahko najdemo tudi projekt Dravskega vodovoda, ki pravzaprav ob hribovskih vodah, ki jih je na Koroškem na pretek, nima racionalnega smisla, razen črpanja državnih in evropskih sredstev, za posledico pa bo imel verjetno hudo povečanje stroškov oskrbe z vodo tudi za Dravograjčane, ki te vode niti ne potrebujejo.

Kakorkoli že, danes bo postalo jasno, kako kritična je situacija v Dravogradu in morda je smiselno v duhu zdravega razuma najprej aktivirati krizne in sanacijske proračune, ki bi trajali vsaj 2 ali 3 leta in potem obvezno postaviti še vprašanje, ki je povsem samoumevno – kje pa je denar?

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes