Dravograd

Hotel v Dravogradu zapira vrata
Hotel v Dravogradu zapira vrata
20.09.2019 11:59 Artur Švarc

S prvim oktobrom bo Dravograd ostal brez večine svojih nočitvenih zmogljivosti.

Po nekaj letih je nad hotelom Dravograd (nekdaj Traberk) obupal tudi zdajšnji lastnik in s 1.10. zapira svoja vrata. Razlog je seveda pomanjkanje gostov in visoki obratovalni stroški, ki jih ne morejo pokriti niti z gostinsko dejavnostjo. Aktualni najemniki so v zadnjem letu sicer oživili hotel z malicami in nekaterimi dogodki, vendar so minusi, ki so se nabrali v letih pred tem, preveliki in lastnik zdaj hotel prodaja.

Tako od 1. oktobra naprej ni mogoče več rezervirati sobe v hotelu.

To sicer ni prvo zaprtje hotela v njegovi zgodovini. Hotel Traberk je bil v okviru kompleksa zgrajen 1996 v zlati dobi avstrijskega bencinskega in duty free turizma. Glede na to, da danes hodimo tankat v Avstrijo, je jasno, da se je vse skupaj obrnilo na glavo.

Tako gostom v Dravogradu ostaja le še Korošica v industrijski coni v Otiškem vrhu in nekaj lokalnih nastanitev na okoliških turističnih kmetijah. Vse skupaj je zagotovo povezano tudi s povsem zgrešeno turistično strategijo Dravograda, ali bolje rečeno, neobstoječo.

Sicer za hotel še obstaja majhna možnost, če bo prodan novemu lastniku, pogajanja še potekajo, drugače pa čez 14 dni zapira vrata.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes