Tretja razvojna os

Koroški gospodarstveniki pozivajo vlado k podpori poroštvenemu zakonu
Koroški gospodarstveniki pozivajo vlado k podpori poroštvenemu zakonu
28.08.2019 20:34 Uredništvo

Koroški gospodarstveniki skupaj s savinjsko-šaleškimi kolegi apelirajo na predsednika vlade, naj po svojih močeh pomaga, da bo Koroška dobila hitro cesto. V izjavi za javnost ga pozivajo k podpori predloga poroštvenega zakona, ki bo omogočil izvedbo projekta 3. razvojne osi.

Gospodarstvo Koroške in Savinjsko-šaleške regije skupaj z vsemi podporniki izvedbe projekta 3. razvojne osi pričakuje, da bo vlada Republike Slovenije sprejela predlog poroštvenega zakona in ga v najkrajšem možnem času posredovala državnemu zboru v potrditev, kar bo omogočilo izvedbo projekta sodobne prometnice in nadaljnji pospešen razvoj območja ob severnem kraku 3. razvojne osi.

Predsednika vlade RS Marjana Šarca pozivajo, da upošteva razvojne zahteve prebivalcev in gospodarstva ob severnem kraku 3. razvojne osi ter stori vse, da bo vlada skupaj s pristojnimi ministrstvi in drugimi organi, ki so vključeni v izvedbo projekta izgradnje severnega kraka 3. razvojne osi, zagotovila poroštvo in tako pospešila izvedbo projekta v dogovorjenih rokih. S tem se uresničujejo prioritetne razvojne zaveze, potrjene v koalicijski pogodbi in konkretizirane skozi izvedbo projekta 3. razvojne osi, predvsem pa gre za pravico prebivalcev Koroške in Savinjsko-Šaleške do enakovrednih pogojev za razvoj v primerjavi z drugimi slovenskimi regijami, so zapisali v izjavi za javnost.  

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes