Ravenski dnevi

Sejem, štrudl in knjige pod dežniki
Sejem, štrudl in knjige pod dežniki
23.08.2019 11:47 Danica Hudrap Urša Prosenjak

Nekoč priljubljena mestna aktivnost je v sredo spet napolnila mestno jedro Raven na Koroškem. Semanji dan je bil idealna priložnost za sprehod po mestu brez hrupa avtomobilov, preverjanje pestrosti ponudbe na stojnicah in možnost za srečanja ter klepet z znanci.

Na stojnicah je bila pestra izbira najrazličnejših izdelkov. Med njimi kar nekaj rokodelcev domače in umetnostne obrti, ki je predstavilo in ponudilo svoje izdelke od izdelkov iz slame in ovsa, gline, medenih izdelkov, domačih dobrot, sirov, olj, zelišč ter izdelkov iz blaga, veliko je bilo različnega nakita, oblačil,...

Dan smo začeli Pod dežniki, s stojnicami, mnogimi društvi ter z aktivnim sodelovanjem obiskovalcev, nadaljevali z razrezom 120 metrskega »štrudla« Koroškega medgeneracijskega centra, ki ga je s Kulturno plažo (pri Kulturnem centru Ravne) povezala tiskana beseda, saj je Koroška osrednja knjižnica poskrbela, da nas je na poti od centra Raven do centra kulture, vodilo 120 metrov knjig, namenjenih obiskovalcem, po načelu menjave – prinesi knjigo – odnesi izbrano.

Zbrane sta nagovorili vodja Koroškega medgeneracijskega centra, mag. Marjana Kamnik ter direktorica Koroške osrednje knjižnice, mag. Irena Oder. S kulturnim prispevkom sta program obogatila kantavtor Milan Kamnik in predsednik Društva upokojencev Jože Prednik, s prebiranjem svoje literature. Župan dr. Tomaž Rožen je odrezal prvi kos 120 m »štrudla« ter kasneje tudi uradno odprl 18. Ravenske dneve.

Sprostitev in zabavo so obiskovalci lahko izbrali po svoje – ali z odlično hrano Koroške kuhíne ali ob gongih, peti pesmi in tudi ob zvokih frajtonarce in izbranih besed. V Gostilni Lečnik je potekala tradicionalna peka vola.

Veselo dogajanje 18. Ravenskih dnevov, pa še vse do nedelje nudi obilo. Pridite in pustite se presenetiti.

Veselo je bilo v Društvu upokojencev, kjer so precej športni – balinali so, kegljali in igrali tenis. Balinanju se je pridružil tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen ter poslanec DZ Jani Prednik.  

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes