Film pod zvezdami

Večer s Primožem Suhodolčanom in njegovim Košarkarjem
Večer s Primožem Suhodolčanom in njegovim Košarkarjem
07.08.2019 00:44 Urša Prosenjak Primož Lavre

Četrtkov večer bo poskrbel za obilo zabave in smeha za najmlajše in njihove starše, babice in dedke. Na Lečnikovem vrtu na Ravnah si bomo skupaj ogledali enega najboljših sodobnih slovenskih mladinskih filmov, pridružil pa se nam bo tudi scenarist Primož Suhodolčan.

Eden najbolj priljubljenih pisateljev mladinske literature, Primož Suhodolčan, je v enem izmed del opisal prigode mladega Rante, ki odkriva svet košarke in obenem spoznava prvo ljubezen. P knjižni uspešnici Košarkar naj bo so posneli tudi film, ki se je uvrstil med najbolj gledane filme leta 2017 in med najuspešnejše slovenske filme v samostojni Sloveniji. Film je tudi dobitnik številnih nagrad.

Organizatrji, Koroški medgeneracijski center in Pilotni projekt dolgotrajne oskrbe – Koroško središče integriranih skupnostnih storitev, pa želijo obiskovalcem ponuditi več, kt le ogled filma. K ogledu filma so tako povabili tudi avtorja Primoža Suhodolčana, ki bo dogajanje popestril s pogovorom z obiskovalci. Mladi bralci in gledalci ter njihovi spremljevalci bodo lahko v sproščenem pogovoru spoznavali pisateljevo življenje, anekdote s snemanja filma in kako mladega Ranto osvojita košarkarka in Mojca.

Da pa ne bomo pred filmom le klepetali, bosta dogodek z glasbo popestrila Lina Rahne in Klemen Gorenšek.

 Vabljeni na zanimiv večer na Lečnikov vrt v četrtek, 8. avgusta 2019, ob 20. uri.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes