Ustvarjalne delavnice in razstava

Po fotografiji še pripoved vezenih niti
Po fotografiji še pripoved vezenih niti
24.07.2019 12:57 raum AU raum AU

V sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, ki ga organizirajo člani društva raum AU, je v hiši nekdanjega komunalnega podjetja že drugi mesec zelo veselo.

Kot smo že poročali, so člani društva raum AU k projektu povabili domače ustvarjalce, z namenom spodbujanja kreativnosti v vsakdanjem življenju, saj je le-ta primaren motivator in stimulant za odkrivanje novih idej in konceptov, s pomočjo katerih lahko soustvarjamo prosperozno okolje. 
Ker pa je načinov, kako biti kreativen vsaj toliko kot je ljudi, je organizacijska ekipa načrtno izbrala ustvarjalce, katerim je sicer skupna ljubezen do kreativnosti, izrazni medij pa raznolik.

 Tako so lahko obiskovalci na samih razstavah in kasneje še ob spremljajočih ustvarjalnih delavnicah, pobliže spoznali različne tehnike in načine ustvarjanja. Jože Aberšek Aba je predstavljal karikature, Franc Denovnik Branko postopek izdelovanja ličnih maket in lepljenih ter žganih slik, Primož Juvan nas je očaral z impresionističnimi fotografskimi upodobitvami, Alenka Seničar, ki bo razstavljala ta petek, pa s tapiserijami. 

Po fotografiji še pripoved vezenih niti

Zadnji dogodek, ki se je do tega trenutka realiziral v sklopu projekta, je bila ustvarjalna delavnica s Primožem Juvanom, kjer so obiskovalci spoznali Primožev način fotografiranja, pri čemer premika fotoaparat in dela posnetek na posnetek z namenom doseganja željenega efekta.

Po fotografiji še pripoved vezenih niti

 

Delavnice se je poleg mladih PUM-ovcev, uporabnikov doma starostnikov in zainteresirane javnosti udeležila tudi podžupanja MO Slovenj Gradec, Martina Šisernik, ki je na vprašanje, kaj pravi o projektu dejala: “Živela ustvarjalnost!” ter da je na delavnicah izvedela marsikaj novega.

Po fotografiji še pripoved vezenih niti

 

Nekaj novega pa nas zagotovo čaka tudi v petek, 26.7.2019, ob 18.00 uri, ko nas bo s svojimi tapiserijami, katere lahko razumemo tudi kot sinonim neusahljivega pretakanja življenja, očarala Alenka Seničar.

 
Prisrčno vabljeni v prostore društva raum AU, Partizanska pot 12, Slovenj Gradec!


Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes