Nogomet

Dravograjska nogometna šola z okrepitvami v novo sezono
Dravograjska nogometna šola z okrepitvami v novo sezono
16.07.2019 07:18 Urša Prosenjak

Po odhodu nekaterih trenerjev, med drugim tudi strokovnega vodje Roberta Korena, nadaljuje Nogometna šola Dravograd Koroška po kratkih počitnicah svoje poslanstvo z novim elanom in novimi okrepitvami.

Po tem, ko sta NŠ Dravograd Koroška zapustila strokovni vodja Robert Koren in trener Anže Pečnik, ki sta se odločila kariero nadaljevati v NK Celje, nato pa še trener Miran Pečnik, ki je odšel v sosednji NK Fužinar, je nekatere starše mladih nogometašev to navdalo z negotovostjo. Že takrat je vodstvo kluba zagotovilo, da ni razloga za skrb, da se bodo treningi nemoteno začeli sredi julija, kot je v klubu običajno.

S ponedeljkom, 15. julija 2019, so se treningi mlajših selekcij res začeli, skrb za razvoj mladih nogometašev pa je prevzela nova trenerska zasedba. Selekcijo U 15 bo kot glavni trener vodil Žiga Kus, trener s PRO licenco. Na fakulteti za šport je diplomiral iz smeri "nogomet", sicer pa kot trener deluje že 7 let. Doslej je v NK Radlje treniral selekcije od U9 do U15 in člansko ekipo. Do nedavnega je tudi sam igral nogomet. Svojo nogometno pot je začel v domačem klubu NK Radlje, kot kadet pa je prestopil v NŠ Dravograd, kjer je igral v 1SKL in 1SML. Nekaj sezon je odigral pri članih Dravograda in 3SNL v Radljah, zadnji dve leti je igral v Avstriji.

Žiga Kus
Žiga Kus


 Njegova vizija je jasna. Mladim najprespektivnejšim nogometašem na koroškem omogočiti čimvečji napredek in razvoj.
Z veseljem je sprejel velik izziv, sploh pa v tako izkušenem trenerskem timu.

Jani Pečnik
Jani Pečnik


V NŠ Dravograd se vrača dolgoletni trener v NK Dravograd Jani Pečnik, sicer tudi oče svetovno uspešnih nogometašev Nejca in Andreja Pečnika, ki bo kot pomočnik z svojimi bogatimi izkušnjami prav tako veliko pripomogel k delu z mladimi prvoligaši. Tudi v tej sezoni pa bo kot pomočnik trenerja pomagal Mirsad Hoda.

Mirsad Hoda
Mirsad Hoda


 

Preberite tudi:

Boštjan Damiš: Nogometna šola je naša prioriteta!

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes