Dravograd

Iskanje zaklada, modelarstvo in konji za zabavne počitnice
Spoznavanje in ježa konj
Spoznavanje in ježa konj
14.07.2019 13:03 Urša Prosenjak Aleksandra Gantar, MCD

Dravograjski otroci s pomočjo Mladinskega centra Dravograd počitnice preživljajo ustvarjalno in zabavno. Del počitniških delavnic je že za njimi, del pa sledi v avgustu. Pridružijo se lahko tudi otroci, ki se prvega dela niso udeležili.

V Mladinskem centru Dravograd (MCD) se zavedajo, da vsak šolar težko pričakuje poletne počitnice. A po tednu ali dveh otrokom postane dolgčas. Zato so se odločili, da otrokom vsaj malo popestrijo poletne počitnice in organizirajo tri urne delavnice. Prvi del se je pravkar zaključil, otroci in njihovi starši pa so bili nad delavnicami, ki so trajale 10 delovnih dni od 9:00 do 12:00, navdušeni.

Team building za otroke
Team building za otroke

»Prvi dan smo se spoznavali s pomočjo iger team building-a za otroke, ko smo se dodobra spoznali med seboj, smo naslednji dan nadaljevali s plesom in jogo,« opisuje potek delavnic Aleksandra Gantar, vodja MCD. »Tretji dan je bil namenjen raziskovanju Dravograda s pomočjo igre Iskanje zaklada. Otroci so  iskali zaklad in prehodili več kot 6 km. Da so se otroci malo oddahnili od športnih aktivnosti, so v četrtek spoznavali osnove modelarstva in si naredili vsak svojo jadrnico. V petek, pa jih je čakalo presenečenja, saj smo odšli spoznavat in jezdit konje. Tako je minil prvi teden.«

Prvi koraki v modelarstvo z mentorjem Igorjem Vitrihom
Prvi koraki v modelarstvo z mentorjem Igorjem Vitrihom


Na delavnice  so  se po večini  prijavili isti  otroci, zato je drugi teden organizatorjem predstavljal še večji izziv. »Prva naloga, ki smo si jo zadali z animatorji je bila ta, da se imajo otroci nepozabno »fajn«. Tako smo šesti dan igrali »stare igre«, ki so se pozabile ali pa so med otroci neznane. Naslednji dan smo zopet plesali in se igrali zunaj na zraku. Osmi dan, smo se odpravili v Dvorano Špic D, kjer smo se šli »Veliko igro«, bila je tako zanimiva, da otroci niso želeli odmora na koncu pa so jih  starši  čakali še 20 minut. V četrtek je bil dan za modeliranje, izdelovali smo letala,  večina otrok pa se je na ta način prvič srečala z modelarstvom. V petek je sledil zaključek. Sklenili smo, da se gremo igro Iskanje zaklada, ki nas je pripeljala v Dvorec Bukovje in tam zaključili naše 10 dnevno druženje,« dodaja Gantarjeva.

Iskanje zaklada
Iskanje zaklada

V mesecu avgustu sledi drugi del delavnic. Organizatorji se bodo potrudili, da otrokom ne bo dolgčas in se bodo vsaj toliko, če ne še bolj zabavali, kot v prvem delu.

Naslednje delavnice bodo potekale od ponedeljka, 12. avgusta do petka, 23. avgusta od 9:00 do 12:00 v Mladinskem centru Dravograd. Starši lahko prijavijo svoje otroke na mail: mladinskicenter.dr@gmail.com.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes