Ceste

Bomo dočakali obnovo ceste med Dravogradom in Ravnami?
Bomo dočakali obnovo ceste med Dravogradom in Ravnami?
09.07.2019 14:18 Urša Prosenjak

Država ni pozabila na eno izmed slabših koroških cest. V sklopu prenove, ki bo sicer zajemala le en odsek ceste, bodo uredili tudi kolesarsko stezo.

Cesta med Dravogradom in Ravnami na Koroškem je ena bolj obremenjenih koroških cest, česar se še predobro zavedajo tudi vozniki, ki se redno vozijo na tej relaciji in se radi pošalijo na račun pogoste menjave amortizerjev. Cesta je namreč na več mestih močno poškodovana, asfalt je razpokan in v splošno slabem stanju.

Vozniki, ki se pogosto vozijo po cesti, ki povezuje dva večja koroška kraja, se že dalj časa sprašujejo, kdaj bomo dočakali obnovo cestišča, kar bi pomenilo ne le udobnejšo, pač pa tudi varnejšo vožnjo. Za rekonstrukcijo glavne ceste je pristojna Direkcija RS za infrastrukturo, ki obljublja, da se nam v doglednem času obeta boljša cesta med Dravogradom in Ravnami.

Z rekonstrukcijo naj bi pričeli v drugi polovici prihodnjega leta. Preplastili bodo 3 kilometre ceste G2-112/1256 od km 0,500 do km 3,500, odsek, ki si ga lahko ogledate tudi v našem videu.

 »V sklopu del je predvidena tudi izgradnja kolesarske poti v dolžini 1.350 metrov. Trenutno je v teku parcelacija zemljišč. Sledijo odkupi in nato razpis za izvedbo del. Projektantska ocenjena vrednost gradbenih del znaša 10,6 mio evrov,« sporočajo iz Direkcije RS za infrastrukturo.

Če bo šlo vse po načrtih, se bodo vozniki obnovljene ceste lahko razveselili v letu 2021.


Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes