Občina Ravne bo sofinancirala invalidske pripomočke
Občina Ravne bo sofinancirala invalidske pripomočke
04.07.2019 02:37 Uredništvo

Občina Ravne na Koroškem bo s sofinanciranjem pomagala invalidom do kvalitetnejšega življenja. Pred nekaj dnevi so objavili razpis, s katerim ponujajo invalidom možnost sofinanciranja nakupa invalidskih pripomočkov ali adaptacije bivalnih prostorov.

Kot prilagoditev bivalnih prostorov bodo sofinancirali preureditev sanitarij in elektroinštalacije v nepremičnini, ureditev klančin ali dvigala za nemoten vstop v nepremičnino, nakup in montažo držal ob stopniščih, nakup in vgradnjo kopalniških pripomočkov ter zamenjavo in nakup stavbnega pohištva – vhodnih in notranjih vrat.

Razpoložljivih sredstev je 10.000 €, bodo pa vsakemu posameznemu upravičencu sofinancirali do 50% celotne vrednosti pripomočka, pri čemer bo posameznik ali organizacija lahko prejel največ 1000 €.

Na razpis se lahko prijavijo prijavijo fizične osebe invalidi, ki imajo odločbo o invalidnosti in mnenje zdravnika, da potrebujejo določen invalidski pripomoček ali napravo za izboljšanje kvalitete življenja, gibalno ovirane osebe ali pravne osebe - nevladne organizacije za svoje člane invalide in gibalno ovirane osebe.

Rok za prijavo je 10. september 2019, več informacij o razpisu pa je na voljo na spletni strani občine Ravne na Koroškem.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes