Najevska lipa

Marjan Šarec pod Najevsko lipo: vsaka oblast mora vedeti, da dela za ljudi
Marjan Šarec pod Najevsko lipo: vsaka oblast mora vedeti, da dela za ljudi
29.06.2019 16:59 Uredništvo Nebojša Tajić, STA

Pod najstarejšo slovensko lipo se je danes odvijalo že tradicionalno 29. vseslovensko srečanje. Slavnostni govornik je bil predsednik vlade Marjan Šarec.

Ob Najevski lipi se je zbralo okoli 300 obiskovalcev, med njimi sta bila oba koroška poslanca Jani Prednik in Jože Lenart, nekaj koroških županov in nekaj znanih imen s političnega parketa, med njimi državna sekretarka Nina Mauhler in minister za finance Andrej Bertoncelj.

Slavnostni govornik premier Marjan Šarec je ob simbolu slovenstva nad Črno na Koroškem spomnil, da mora vsaka oblast vedeti, da dela za ljudi, na drugi strani pa se moramo tudi prebivalke in prebivalci naše države vsak dan in po svojih močeh truditi za to, da bo boljše.

»Pričakovati vse samo od politike, države, občine, je vendarle napačno. Kajti če v svojem srcu ne bomo dojeli, da smo državljanke in državljani lepe države, da smo državljanke in državljani države, ki je tudi v tujini cenjena, da imamo lepo naravo in sposobne ljudi, potem ne moremo biti uspešni. Imejmo radi svojo državo in vsak posameznik si mora zadati cilj, da jo bo bolj cenil,« je še poudaril predsednik vlade. 

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes