Osrednja slovesnost

Na Dobrijah bodo počastili spomin na Franja Malgaja ob 100. obletnici njegove smrti
Na Dobrijah bodo počastili spomin na Franja Malgaja ob 100. obletnici njegove smrti
03.05.2019 20:52 Urša Prosenjak Urša Prosenjak

V spominskem parku na Dobrijah se bodo v soboto, 4. maja 2019, z osrednjo slovesnostjo poklonili spominu na borca za severno mejo Franja Malgaja.

Slavnostni govornik na slovesnosti ob 100. obletnici smrti Franja Malgaja bo mag. Dejan Židan, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, kulturni program pa bodo oblikovali Orkester Slovenske vojske, Koroški oktet in recitatorji Gimnazije Ravne na Koroškem. Program bo povezoval Aljaž Verhovnik.

Organizatorji, Koroško domoljubno društvo Franjo Malgaj, je pripravilo tudi spremljujoče dejavnosti. Tako se bodo že ob 8-ih zjutraj odpravili na pohod po Malgajevi poti. Pohodniki se bodo zbrali pred Kulturnim centrom Ravne na Koroškem, nato pa se bodo pridružili slovesnosti. Prav tako bodo ob tej priložnosti odkrili spominsko ploščo Andreju Osetu, zaslužnemu Korošcu, nekdanjemu predsedniku Narodnega sveta za Koroško, ki je Malgaja povabil v Mežiško dolino. Slavnostno odkritje plošče bo potekalo ob 10-ih na Kumrovi kmetiji, slovesnost ob Malgajevem spomeniku pa se bo pričela uro kasneje.

Organizatorji so poskrbeli tudi za brezplačen prevoz z Raven na Koroškem. Med Dobrijami in Ravnami bo namreč od 10-ih dalje vozil kombi. Zaradi slabe vremenske napovedi organizatorji tudi sporočajo, da bo prireditev v vsakem vremenu, zato vabijo Korošce, da se je udeležijo v čimvečjem številu.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes