Prvi maj

Marjan Šarec na Ravnah: besede niso nasitile še nikogar – potrebujemo dejanja!
Marjan Šarec na Ravnah: besede niso nasitile še nikogar – potrebujemo dejanja!
02.05.2019 15:36 Urša Prosenjak

Tradicionalnega prvomajskega srečanje v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem se je tudi letos udeležilo zavidljivo število Korošcev. Med njimi je bilo precej znanih obrazov, med drugimi poslanec v DZ Jani Prednik ter župana dr. Tomaž Rožen in dr. Matic Tasič, slavnostni govornik pa je bil predsednik vlade Marjan Šarec.

Marjan Šarec na Ravnah: besede niso nasitile še nikogar – potrebujemo dejanja!

V imenu organizatorjev je zbrane nagovoril predsednik SKEI regijske organizacije za Koroško Vili Novak, ki je uvodoma pojasnil, da za govorniškim pultom nadomešča predsednika SKEI SIJ Konference Ravne Borisa Štrikerja, ki je bil deležen različnih pritiskov in se je zato odpovedal nagovoru udeležencev. V nadaljevanju je opozoril na nezavidljiv položaj delavcev v državi, obenem pa se zahvalil premieru, ki je z določenimi ukrepi že v prvih mesecih predsedovanja vladi delavcem vlil upanje na boljše čase, z svojo prisotnostjo na prireditvi pa podprl sindikalno gibanje na Koroškem in boj za pravice delavcev.

Marjan Šarec na Ravnah: besede niso nasitile še nikogar – potrebujemo dejanja!

Koroške delavce je kot slavnostni govornik pozdravil predsednik vlade Marjan Šarec. S svojo prepoznavno pristnostjo je izrazil poklon delavnemu ljudstvu in poudaril pomen solidarnosti. Poudaril je, da je so največje bogastvo Slovenije njeni ljudje, da pa je zanje preslabo poskrbljeno. Izrazil je obžalovanje nad dejstvom, da je Slovenija v zadnjih letih izgubila številna podjetja v svoji lasti ter da so propadle uspešne blagovne znamke.

»Pa ne zato, ker ne bi imela česa ponuditi, ne zato, ker bi imela slabe delavce, ampak zato, ker jih je uničil pohlep – pohlep nekaterih, ki jim ni bilo nikoli dovolj,« je odkrito pokazal na krivce za žalostno stanje slovenskega gospodarstva. »Če ne bi imeli v preteklosti toliko pohlepa in toliko neljubezni do lastnega naroda, potem bi imeli danes mnogo več tovarn in družb v svoji lasti.«

Izpostavil je pomen zavedanja napak iz preteklosti in učenja iz izkušenj.

»Danes nas tepe predvsem naša preteklost zadnjih 20 ali 15 let. Ko se je grabilo, ko se je želelo imeti vse več in se ni upoštevalo načela, da če nimamo, potem nima nihče, če pa imamo, pa imejmo vsi. Tako pa so vedno samo nekateri zategovali pas,« je nakazal na srž problema in dodal, da besede niso nasitile nikogar, zato so nujna dejanja in odkrit pristop.

Marjan Šarec na Ravnah: besede niso nasitile še nikogar – potrebujemo dejanja!

Premier Šarec se je v govoru dotaknil tudi bližajočih se evropskih volitev in pozval k udeležbi. Pojasnil je, da je Evropska unija kljub pomislekom za Slovenijo koristna, Slovenija pa ima v njej tudi svoj glas. Opozoril je, da bo le aktivna udeležba na volitvah omogočila Slovencem Evropo, kot jo želimo – brez ekstremizma, brez zmerjanj in poniževanj.

Predsednik vlade je ponovno dokazal, da predstavlja nov val v slovenski politiki, saj si je vzel čas tudi za druženje s krajani, ki so želeli z njim poklepetati.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes